KıbrısManşet

ŞPO: Restorasyon, tadilat ve tüm projelerde “Planlama Onayı” yasal zorunluluktur

Şehir Plancıları Odası, Girne Antik Liman Altyapı Restorasyon ve Kentsel Tasarım Projesini Anıtlar Yüksek Kurulu’na (AYK) götürmeyen sorumlu kişileri istifaya çağırdı

ŞPO: Restorasyon, tadilat ve tüm projelerde “Planlama Onayı” alınması yasal zorunluluktur

Odadan yapılan yazılı açıklamada, 27 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de, 19/131 numaralı kararla yayınlanan Tarihi Girne Limanı Çevre Düzenleme Projesi hâlihazırda dururken, bu projenin görmezden gelinmesi ve yeni ve farklı bir proje tasarlanması yoluyla ihale edilmesi, üstelik uygulamaya konması kabul edilebilir olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, “İmar Yasası’na göre tüm restorasyon, tadilat ve diğer projeler veya gelişmelerde Planlama Onayı alınması yasal bir zorunluluktur” denildi.

“Proje Anıtlar Yüksek Kurulu’na da sunulmamıştır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu zorunluluğa uyulmadan hazırlanan projede herhangi bir planlama onayı olmadığı gibi, dahası, söz konusu proje Anıtlar Yüksek Kurulu’na da sunulmamıştır.

Bu kapsamda, Girne Antik Liman Altyapı, Restorasyon ve Kentsel Tasarım Projelendirme, İhale ve Uygulama sürecinde ihmali olan, hukuk ve bilim dışında hareket eden, görevini kötüye kullanarak bu duruma yol açan ilgili tüm seçilmiş ve atanmış kamu görevlilerini istifaya ve hesap vermeye davet ediyoruz”











Başa dön tuşu