KıbrısManşet

Erhürman oyunu kullandı, “sandığa gidin” çağrısı yaptı

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, seçimlere katılımın düşük olduğunu ancak öğleden sonra bunun yükselmesini beklediklerini söyleyerek, sandığa gidilmesi çağrısı yaptı

Erhürman: Bir milletvekili seçmenin ötesinde, seçmenin vereceği bir mesaj olacak

Gönyeli Dr. Suat Günsel İlkokulu’nda 75 numaralı sandıkta eşi Nilden Bektaş Erhürman‘la birlikte oyunu kullanan Tufan Erhürman, bugün bir milletvekilini seçmek için sandığa gidildiğini ancak her seçimin de seçmenin iradesini sandığa yansıtma ve duyurma aracı olduğundan dolayı bir milletvekili seçmenin ötesinde seçmenin vereceği bir mesajın olacağını kaydetti.

Erhürman, “CTP olarak önceliğimiz, seçmenin iradesinin temiz şekilde sandığa yansıması ve çıkacak mesajı da herkesin almasıdır. Ben inanıyorum ki seçmen sandığa gelecek, iradesini ortaya koyacak ve siyaset de kendini halkın mesajı üzerinden şekillendirecektir” dedi.

“Elbette öyle her zamanki kadar yüksek bir katılım beklenmiyor”

Katılımın az olduğunun söylenmesi üzerine Erhürman, şu ana kadar yüksek bir katılım olmadığını ancak bunun sabah saatleri itibariyle normal olduğunu, öğleden sonra daha yüksek katılım olmasını beklediklerini belirtti.

Erhürman, “Elbette öyle her zamanki kadar yüksek bir katılım beklenmiyor ama halk mutlak surette gereken önemi gösterecektir. Buradan da çağrım; irademizi göstermek adına bu seçim bir araçtır, bunu kullanalım, biz demokratik olgunluk seviyesi yüksek bir halkız şeklindedir. Kıbrıs Türk halkı gerekeni yapacaktır” dedi.











Başa dön tuşu