KıbrısManşet

Partisi ve hükümeti hezimete uğrayan Üstel’den bir garip seçim yorumu

25 Haziran Milletvekilliği Ara Seçimi‘nde adeta hezimete uğrayan arama UBP-DP-YDP hükümetinin atanmış Başbakanı Ünal Üstel, büyük oy kaybına uğramadıklarını ve halkın istikrar istediğini savundu

Üstel: Büyük bir oy kaybına uğramadık

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından UBP Genel Merkezi’nde parti yetkilileriyle birlikte kameralar karşısına geçen Üstel, seçimi kazanan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Sami Özuslu‘yu tebrik etti, halkın kendilerine mesaj verdiğini kaydetti.

Üstel, “Hükümette bir senemizi doldurduk. Bu bir sene içinde geçmişten de gelen ekonomik sıkıntılarla da birlikte, hangi hükümet olsa yıpranırdı. Büyük bir oy kaybına uğramadık” iddiasında bulundu.

Fotoğraf: TAK

“Halkımız istikrar istiyor”

Halkın ekonomik sıkıntılardan bunaldığını ama en önemli mesajın seçmenlerinin sandığa küsmesi olduğunu söyleyerek, bütün partilerin bunu masaya yatırıp irdelemesi gerektiğini kaydeden üstel, hükümet ortaklarıyla birlikte bunu değerlendireceklerini belirtti.

Üstel, “Halkımı istikrar istiyor. Bunun devamı için halkın neden sandığa küstüğünün üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Seçim ve Halk Oylaması Yasası‘nı da gözden geçirmemiz gerekiyor. Bize oy veren vermeyen, seçime katılan katılmayan herkese teşekkür eder saygılarımızı sunarım” dedi.











Başa dön tuşu