EkonomiKıbrısManşet

Araçların yakıt göstergeleri kontrol ediliyor

Rum akaryakıt istasyonları sahiplerinin eylemlerine neden olan Kıbrıslırumların kuzeyden akaryakıt alması sonrası, kuzeyden güneye geçişlerde araçların yakıt göstergeleri kontrol edilmeye başlandı

Araçların yakıt göstergeleri kontrol ediliyor

CyprusNews‘te yer alan habere göre; Kıbrıs‘ın kuzeyinden akaryakıt alması, Rum akaryakıt istasyonu sahiplerinin kuzeyden akaryakıt almalarına yönelik protestolarının ardından barikatlardaki görevliler araçların yakıt göstergelerini kontrol etmeye başladı.

Haberde, Rum Gümrük Dairesi geçtiğimiz gün yaptığı duyuruyla, barikatlardan nelerin geçişine izin verildiğini ve nelerin yasak olduğuyla ilgili kamuoyuna yönelik bir bildiri dahi yayınladı.

Bir yılda yüzde 146 arttı

Ayrıca istatistiklere göre; 2022 yılında Kıbrıslırumların kuzeyden aldığı tütün ürünlerinin de 2021 yılına göre büyük bir artış gösterdi ve yüzde 146 arttı, bu ürünlerde ağırlıklı olarak kamyon, yarı kamyon, treyler, otobüs ve kamyonet gibi ticari araçlar üzerinden yapılıyor.

Haberde, Gümrük Dairesi basın temsilcisi Giorgos Constantinou‘nun CyprusNews muhabirine verdiği bilgide, “Yeşil Hat yönetmeliği çerçevesinde makul şüphe duyulduğunda araçların yakıt alıp almadığı kontrol edilebilir. Bunu anlamanın tek yolu da yakıt seviyesini ve kilometreleri barikat geçişlerinden önce ve sonra kontrol edilmesidir. Kaçak yakıt alanlara ‘tüketim vergisinden kaçma cezası verilebilir” dediği de aktarıldı.

Bugün uygulanan yasakların, barikatların açıldığı 2004 yılından bu yana yürürlükte olduğu belirtilen haberde, “Bu ürünler için barikatlarda günlük kontrol yapılıyor. Ancak akaryakıtta, tüketim vergisi ödememek amacıyla işgal altındaki bölgelere giderek yakıt alan vatandaşlar için denetimler yoğunlaşacak” denildi.

Kaynak: CyprusNews











Başa dön tuşu