KıbrısManşet

İncirli: Aldıkları oy oranıyla orantısız şekilde, özgül ağırlıklarının bu denli şişirilmesi gerçekten çok tuhaf

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Dr. Sıla Usar İncirli, hem basında hem de Ulusal Birlik Partisi (UBP) tarafından “Ünal Üstel ve Hükümet Ortakları” ifadesinin kullanılmasının amacını sordu ve bir hükümetin koalisyon ortaklarının, aldıkları oyla orantısız şekilde özgül ağırlıklarının bu denli şişirilmesinin çok tuhaf olduğunu belirtti

İncirli: “Ünal Üstel ve Hükümet Ortakları” ifadesinin kullanılmasının amacı nedir?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İncirli, bir süreden beri haberlerin en değişmez ifadesinin “Ünal Üstel ve hükümet ortakları” şeklinde olduğunu, ara seçimler kaybedildikten sonra da Üstel’in ise “Hükümet ortaklarımız ile değerlendireceğiz” dediğini hatırlattı.

İncirli, “Ankara ziyareti yapılacak, yine aynı ekip sahnededir. Bir hükümetin koalisyon ortalarının aldıkları oyla orantısız şekilde, özgül ağırlıklarının bu denli şişirilmesi gerçekten çok tuhaf ve demokrasi açısından büyük bir anomali” dedi.

“Demokrasi fukaralığının bir başka tezahürü”

UBP’nin iç meselelerinin, elbette o partinin üyelerini ve yönetim organlarını ilgilendirdiğini kaydeden İncirli, bu konuda yorum yapmayacağını ama sürekli “Ünal Üstel ve Hükümet Ortakları” ifadesinin kullanılmasının amacının ne olduğunu sordu.

İncirli, “Temsili demokrasiyi tahrip eden bir anlayış bu, ülkede yaşayan her birey için. Demokrasi fukaralığının bir başka tezahürü” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu