KıbrısManşetSağlık

Özgöçmen: Mevsimlik işçiler; diploması olsa dahi kamu alanında hemşirelik yapamaz

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası (KTHES) Başkanı İbrahim Özgöçmen, Sağlık Bakanlığı’nın Mahkemede, “mevsimlik işçilerin” hemşire olmadığını ve hemşirelik yapamayacaklarını söylediğine işaret ederek bu kişileri, diploması olsa dahi hastaya müdahaleye ve hasta bakmaya gönderen servis yöneticilerinin açıkça suç işlediğini belirtti

Özgöçmen: “Mevsimlik işçi” adı altında alımı yapılan bir kimse, diploması olsa dahi kamu alanında hemşirelik yapamaz

Sendika adına yazılı açıklama yapan Özgöçmen, “mevsimlik işçi” adı altında alımı yapılan bir kimsenin, diploması olsa dahi hemşirelik mesleğini kamu alanında yapamayacağını söyleyerek, yönetici pozisyonunda çalışan herkesi uyardıklarını kaydetti.

Özgömen,”Sağlık Bakanlığı yetkilileri Mahkemede bu kişilerin hemşire olmadığını, işçi olduğunu ve hemşirelik mesleğini yapmadıklarını açık bir şekilde beyan etmişlerdir” dedi.

“Yasalara göre açıkça suç işliyorlar”

Kamu sağlık kurumlarındaki Başhemşirelerin ise hastanelerdeki servislere mevsimlik işçileri yollayıp hasta almalarını ve hastaya müdahale etmelerini sağladıklarını söyleyen Özgöçmen, bunun yasalara göre açıkça suç teşkil ettiğini belirtti.

Özgöçmen, “İlgili servis sorumluları da bize; ‘Başhemşirelik söyledi mecbur kaldık’ söylemini dile getirseler bile suç teşkil eden bir konuyu uyguladıkları için bu suça ortak demektirler. Karar sizlerin, size gereğini yapmak da bizlerindir” dedi.











Başa dön tuşu