KıbrısManşet

Rogers: İçişleri Bakanlığı ve PGM’nin bu konuyu hala çözememiş olması bir utançtır

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, ülkeye gelen turistlerin yaşadığı ve “Bir daha buraya gelmeyeceğiz” demelerine neden olan vize sorunlarına işaret ederek, İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü‘nün (PGM) bu sorunu yıllardır çözememesinin bir utanç olduğunu söyledi

Rogers: Uygulama ülkemizi ziyaret eden yabancılar için zulüm haline geldi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, Facebook’ta bir gruba yapılan şikayetin ekran görüntüsünü paylaşarak, Yabancılar ve Muhaceret Tüzüğü’nün 2019 yılında güncellenerek çağın şartlarına uygun hale getirildiğini hatırlattı.

Yabancıların ülkede turist olarak 180 gün içerisinde 90 günden fazla kalamama şartının evrensel bir uygulama olarak ülKıbrıs’ın kuzeyinde de o tarihten beridir uygulanmakta olduğunu kaydeden Rogers, “Ancak, başka ülkelerde görülmemiş bir şekilde, bu uygulama ülkemizi ziyaret eden yabancılar için bir zulüm haline gelmiştir” dedi.

Kuzey Kıbrıs’ta turizm nasıl teşvik edilmez; Arkadaşlarımız 90 gün için villa kiraladılar. İmzalı bir sözleşmeleri ve Londra’daki KKTC ofisinden 90 gün hakları olduğunu belirten bir e-postaları vardı. Buraya gelmek için 12 saat yol yaptıktan sonra, ülkeye girişte bu belgeleri pasaport kontrolünde göstermelerine rağmen sadece 60 gün vize alabildiler. 60 yaşları dolmak üzere olan arkadaşlarıma, Lefkoşa’daki Muhaceret Dairesi’ne gitmeleri söylendi. Orada da kendilerine Girne Karakolu’na gitmeleri söylendi. Oraya vardıklarında polisin muhaceret departmanı kapanmıştı. Onlar bir daha Kuzey Kıbrıs’a gelmeyecekler.

“İçişleri Bakanlığı ve PGM’nin bu konuyu yıllardır hala çözememiş olması bir utançtır”

Bu tüzüğün uygulamaya girmesinin üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen, ülkeye girişte muhaceret polisinin yabancılara dönüş bileti ve kalacak yer için elinde rezervasyonu olsa bile ülkede kalacağı süre için vize vermekten kaçındığına vurgu yapan Rogers, turistlerin İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü arasında mekik dokumak zorunda bırakıldığını belirtti.

Rogers, “Başka ülkelerde her türlü vize, izin ve randevu online başvuru ile yapılabilmekte iken, bu çağda turistlere bunları yaşatmak kabul edilebilir değildir. İnşaat sektörüne bu kadar yatırım yapıldığı, turizmin tüm aksaklıklara rağmen hala lokomotif sektör olduğu, airbnb turizminin de her geçen yıl büyüdüğü ülkemizde İçişleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü’nün bu konuyu yıllardır hala çözememiş olması bir utançtır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu