KıbrısManşet

Guterres, bu kez “her şeyin farklı olacağına dair” açık ve net bir mesaj gönderdi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Zaman, Kıbrıs’ta karşılıklı olarak kabul edilebilir bir siyasi çözüme karşı işliyor” diyerek, her iki tarafın da anlamlı bir diyalog sağlanması için gerekli adımları atması çağrısında bulundu

UNFICYP ve İyi Hizmetler Misyonu raporları yayımlandı

Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNFICYP) ve İyi Hizmetler Misyonu ile ilgili raporlar, resmi belge olarak yayımlandı, raporlar 13 Aralık 2022 ile 12 Haziran 2023 tarihleri arasındaki dönemi kapsıyor.

Guterres, UNFICYP raporunda iki liderin “arasında sağlanan güvensizliğin” ele alınması amacıyla acil eylemlerde bulunmaları için çağrıda bulundu.

Guterres: Zaman, Kıbrıs’ta karşılıklı olarak kabul edilebilir bir siyasi çözüme karşı işliyor

“Zaman, Kıbrıs’ta karşılıklı olarak kabul edilebilir bir siyasi çözüme karşı işlerken her iki tarafı da anlamlı bir diyalog sağlanması için gerekli adımlarda bulunmaları” çağırısında bulunan Guterres “Bu kez her şeyin farklı olacağına dair” açık ve net bir mesaj göndermek istedi.

Guterres, Varoşa (Maraş) hakkında Ekim 2020’de şehrin bir kısmının açılacağının duyurulmasının ardından, BM Güvenlik Konseyi’nin alınan önlemleri geri alma çağrısına yanıt verilmemesi ve Maraş’taki yeni gelişmeler üzerine endişelerini ifade etti.

Antonio Guterres, İyi Hizmetler Misyon raporunda ise iki tarafın BM’nin danışman ataması konusunda uzlaşıya varmalarının Kıbrıs müzakerelerinin yeninden başlaması amacıyla uygun bir ortam yaratılmasını sağlayacağını belirtti.

KHA











Başa dön tuşu