InstagramKıbrısManşet

Akansoy: Feyzioğlu atanmış hükümetin parçası gibi açıklama yapamaz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu‘nun “Mağusa Limanı’nı özelleştirmek için çalışmalara başladık” sözlerine tepki göstererek, Feyzioğlu’nun Kıbrıs’ın kuzeyinde bir “Bakan, Başbakan ya da Vali olmadığını” hatırlattı

Akansoy: Protokoller “alt yönetim” kültürünü beraberinde getiriyor

Bianet.org‘dan Vecih Cüzdan‘a konuşan Akansoy, TC-KKTC ikili ilişkilerinin doğru zeminde olması gerektiğini belirterek, “Doğru zeminin de ne Sayın Büyükelçi’nin açıklamaları ne de protokol düzenidir. Doğru zemin, Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetebileceği düzeni tesis edebilme yolunda halkın iradesine saygı duyulacak bir çerçevedir” dedi.

Röportajında TC-KKTC arasında imzalanan protokollere de dikkat çeken Akansoy, “Bu protokollerin ‘uluslararası anlaşma’ niteliği de olduğu için herhangi bir şekilde Meclis’te sorgulanmadan geçebilmektedirler ve günün sonunda yasa üstü bir pozisyona da sahiptirler” dedi.

“Bizim yaklaşımımız şudur; Bu protokol düzeniyle, herhangi bir şekilde Kıbrıs Türk insanının kalkınmasını sağlayacak bir düzen tesis edilebileceğine inanmıyoruz” ifadelerini kullanan Akansoy, “Bu protokoller beklentileri karşılamadığı gibi bir ‘alt yönetim’ kültürünü de beraberinde getirmeye çalışıyor” dedi.

“Feyzioğlu bu ülkede ne başbakandır ne bakandır ne de bir validir”

Feyzioğlu’nun Mağusa Limanı ile ilgili sözlerine de tepki koyan Akansoy, bu ifadelerin bir Büyükelçi’nin yetki ve sorumluluk sınırlarının dışında ve kabul edilemez olduğuna vurgu yaptı ve “Feyzioğlu bu ülkede ne başbakandır ne bakandır ne de bir validir” dedi.

Akansoy, “Sayın Feyzioğlu bu ülkede Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Büyükelçisidir ve Kıbrıs Türk halkının tüm kesimlerine eşit mesafede durarak, halkın beklentilerini karşılayacak şekilde destek olması gerekir. Şu an ki atanmış hükümetin bir parçası olarak değil. Dolayısıyla bu tür açıklamaları bizim benimsememiz, kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.

Röportajın tamamı için BURAYA tıklayın











Başa dön tuşu