KıbrısManşetYaşam

Denetim nasıl yapılacak? Ceza ne olacak? Şikayetler nereye bildirilecek? Bilgi yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, günlerdir süren çağrıların sonunda, nihayet aşırı sıcaklar nedeniyle önümüzdeki bir hafta boyunca açık havada çalışmayı yasakladı, karar Resmi Gazete‘de yayınlandı

Karar Resmi Gazete’de yayınlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, KKTC Meteoroloji Dairesi‘nin hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahminlerinin göz önünde bulundurulduğu ve İş Sağlığı Güvenliği Yasa ve Tüzükleri kapsamında yükselen hava sıcaklığı altında dışarıda çalışma tehlikesi dikkate alındığı belirtildi.

Buna göre; 17 Temmuz 2023 ile 21 Temmuz 2023 tarihleri arasında, sürekli olarak dışarda güneş altında çalışan işçilerin korunabilmesi amacıyla, 22/1992 Sayılı İş Yasası’nın 36. Maddesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ na verdiği yetkiye dayanarak; saat 12:00 ile 16:00 arasında dışarıda, açıkta (güneş altında) çalışma yapılmasını yasaklandığı kaydedildi.

Açıklamada, “Meskun mahal dışında yapılacak olan inşaat işlerinin sabah başlama saatleri işverenler tarafından belirlenebilir. Karar, 15 Temmuz 2023 tarihli ve 142 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir” denildi.

Açıklamada Bakanlığın denetimleri nasıl yapacağı, yurttaşın nereye ve nasıl ihbarda bulunacağı ve yasağı delenlerle ilgili nasıl bir cezai yaptırım uygulanacağı belirtilmedi.











Başa dön tuşu