KıbrısSürmanşetYaşam

Harmancı: Merkez Lefkoşa’yı yani “evinizi” hafta boyunca tüm Lefkoşalılara ücretsiz olarak açtık

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle klima, elektrik ve internet problemi yaşayan herkes için Merkez Lefkoşa’yı bu hafta boyunca sabah 09:00 akşam 20:00 arası tüm Lefkoşalılara ücretsiz olarak açtıklarını duyurdu

Harmancı: Merkez Lefkoşa’yı yani “evinizi” hafta boyunca tüm Lefkoşalılara ücretsiz olarak açtık

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Harmancı, aşırı sıcakların herkesi bunalttığını, özellikle evlerinde klima problemi yaşayan yaşlı ve çocuklarla birlikte kronik hastalıkların oldukça zorlandığını, bir de bunların üstüne gelen elektrik kesintilerinin insanların mağduriyetini kat be kat artırdığını söyledi.

Harmancı, “Gerek klima problemi gerekse de elektrik problemi yaşayan herkes için Merkez Lefkoşa’yı (açık pazar) yani evinizi bu hafta sabah 09:00 akşam 20:00 saatleri arası açıyoruz” dedi.

LTB, elektrik kesintilerinde acil ihtiyaçlar için Merkez Lefkoşa salonlarını yurttaşların kullanımına açtı

Belediyenin resmi sosyal medya hesabından da şu açıklama yapıldı;

Lefkoşa Türk Belediyesi, hava sıcaklıkların mevsim normallerinin çok üzerinde olduğu ve elektrik kesintilerinin de sürekli olarak yaşandığı bugünlerde, yurttaşların acil ihtiyaçlarına cevap vermek için Merkez Lefkoşa salonlarını kullanıma açtı.

Küçük Kaymaklı bölgesinde yer alan Merkez Lefkoşa’daki 85 kişilik amfi salon ile üst katında yer alan 210 metrekarelik sergi salonu bugünden (17 Temmuz Pazartesi) halkın kullanımına sunuluyor.

Elektrik, klima ve internet hizmetlerini sunacak olan salonlar sabah 09.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında açık olacak ve tüm imkanlardan yurttaşlar diledikleri gibi faydalanabilecekler.

Aşırı sıcaklar ve elektrik kesintileri nedeni ile yardıma ihtiyacı olan tüm yurttaşlarımız 7/24 Alo 185 Çözüm Hattı’na ulaşabilirler.











Başa dön tuşu