KıbrısManşet

Yat turlarının gösteri için haftalar önce yaptığı tüm rezervasyonlar iptal edildi

Aşırı milliyetçi cephenin, Kıbrıs‘ta on yıllardır her 20 Temmuz‘da “savaşı yüceltmek” adına yapılan ve “vazgeçilmez” olarak nitelendirilen Solo Türk uçuşlarını, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bitmeyen yeni Ercan Havalimanı’nı açmak için adaya gelecek olması nedeniyle bu yıl için iptal etti. Solo Türk, resmi olarak hiçbir anlamı olmayan 19 Temmuz’a uçacak. Deniz turizmi işletmecileri ise kendilerine kararı bildirmeye dahi tenezzül etmeyen Bakanlık ve hükümete tepkili

Erdoğan geliyor diye 20 Temmuz Solo Türk gösteri uçuşu geriye doğru ertelendi

Durum, Solo Türk’ün resmi sayfasından yaptığı açıklama ve buna tepki gösteren Deniz Turizmi İşletmecileri Derneği Başkanı Faik Gencer‘in sosyal medyadaki isyanıyla ortaya çıktı.

Gencer, tur teknelerinin 20 Temmuz’daki Solo Türk gösterileri için haftalar öncesinden rezervasyonlar aldığını ve bugüne hazırlandığını söyleyerek, Solo Türk’ün açıklamasına işaret etti ve bu yılki uçuş gösterisinin 19 Temmuz’a alındığını belirtti.

Gencer: Rastgele öğreniyoruz tıpkı KKTC’de rastgele yaşadığımız gibi, müşterilerimizden özür diliyoruz

Gencer, “Yazıklar olsun. Hiç bir KKTC yetkili makamı, 50 yıldır düzenlenen bu uçuşların bu yıl 19 Temmuz’da yapılacağı bilgisini henüz vermiş değil. Rastgele öğreniyoruz tıpkı KKTC’de rastgele yaşadığımız gibi. Deniz Turizmi İşletmecileri Derneği Başkanı olarak yaşanan bu gelişmeden dolayı tüm rezervasyon yapmış olan müşterilerimizden ve halkımızdan şahsım ve tüm ticari yatlar adına özür diliyoruz” dedi.











Başa dön tuşu