InstagramKıbrısManşetYaşam

Atlı: Savaşların kazananı, acıların bayramı olmaz

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mine Atlı, Kayıp Şahıslar Komitesi‘nin laboratuvarında ömür boyu unutamayacağı bir tecrübe yaşadığını belirterek, “yüzde 51 kayıp şahıs bulma istatistiki” ile dünyada ikinci sırada olan komiteye çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve hatırlattı; “Savaşların kazananı, acıların bayramı olmaz…”

Atlı: Çok önemli bir görev yürüten profesyonellere minettarım

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Mine Atlı, bir kaç gün önce Slovak Elçiliği’nin öncülüğünde adanın iki tarafında bulunan çeşitli siyasi parti temsilcileri olarak Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Birleşmiş Milletler (BM) bölgesindeki laboratuvarına ziyarette bulunduklarını söyleyerek, Kıbrıs’ın yüzde 51’lik bir kayıp şahıs bulma istatistiki ile dünya genelinde ikinci sırada olduğunu belirtti.

Atlı, “Bu bağlamda Kayıp Şahıslar Komitesi’ne, çeşitli siyasilerin gösterdiği iradeye, bu projeye katkı koyan donorlara ve ada için çok önemli bir görev yürüten profesyonellere minettarım. Kıbrıslı Türk Temsilci Hakkı Müftüzade‘nin ise toplantıda kullandığı dili çok yapıcı ve doğru bulduğumu da ifade etmek isterim” dedi.

“Savaşların kazananı, acıların bayramı olmaz”

Her ne kadar istatistiklere vakıf olsalar da laboratuvara girince kayıpların kemikleriyle yüzleşmenin ömür boyu unutmayacağı bir tecrübe olduğunu kaydeden Mine Atlı, bir aileye 50 yıl beklediği, özlem duyduğu sevdiğinin, bir küçük naylona sığacak sayıda kemiği, defin için teslim etmek zorunda kalan bir kurum olduğunu hatırlattı, bu kurumun her kayıp bulunana kadar da çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

Atlı, “Ada olarak bizim yoğunlaşmamız gereken şey; savaşın tüm yaralarını nasıl iyileştireceğimizdir. Savaş döneminde bir kayıp hikayesine ışık tutan bilgi varsa, bunların ortaya çıkması için toplumsal çaba göstermemiz şart. Belkide bunun için son tarihi dönemdeyiz. Tüm kayıp yakınlarına sabırlar diler, komiteye başarılar dilerim. Savaşların kazananı, acıların bayramı olmaz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu