InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Eylem: Bu suçtur; eğitim ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini ve bilimi yok saymaktır

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanlığı’nın, camilerde Kur’an kursları düzenlenmesine izin vermesinin Anayasa ve Eğitim Yasası‘na göre “suç” olduğunu belirterek bunun; üst yönetimin toplum mühendisliği hedefiyle sürdürdüğü tehlikeli ve gerici hamlelerinden biri olduğunu vurguladı

Eylem: Eğitimin temel ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini ve bilimi yok saymaktır

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eylem, Bugün Kıbrıs Gazetesi‘nin gündeme getirdiği, Din İşleri Başkanlığı’nın talebiyle Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı “Yaz Dönemi Dini Bilgiler Faaliyetleri”nin Anayasayı, Milli Eğitim Yasası’nı, eğitimin en temel ilkelerini, çocukların gelişim evrelerini ve bilimi yok saymak olduğunu belirtti.

Bunun alenen “suç” olduğunu kaydeden Eylem, “Üst yönetimin toplum mühendisliği hedefiyle sürdürdüğü tehlikeli ve gerici hamlelerinden birinin ülkemize adapte edilmesi, talimatına uyulmasıdır. İş birlikçi hırsızların Anayasal haklarımıza, özgürlüklerimize saldırılmasına ortak olmasıdır. Orada ne varsa burada da olması çalışmalarına destek olması, koltuk uğruna kendi halkını satmasıdır” dedi.











Başa dön tuşu