InstagramKıbrısSağlıkSürmanşetYaşam

Eğitimlere 42 kişi katılım gösterdi

Avrupa Birliği (AB) tarafından “Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı” kapsamında finanse edilen ve Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından uygulanan, “Yaşlı Hakları Hareketi Projesi Bakımevi Yönetimi” konulu online eğitim düzenledi

Eğitimlere 42 kişi katılım gösterdi

Hemşirelik alanında bilim doktoru ve iş insanı olan Dr. Vildan Kandemir’in eğitmen olarak görev aldığı eğitim, 18-19 Temmuz 2023 tarihinde iki yarım gün şeklinde düzenlendi. Eğitime, bakımevi alanına yatırım yapmak isteyen kişiler ve yöneticiler olmak üzere, toplam 42 kişi katılım gösterdi.

Dr. Kandemir, bakımevi ve bakımın yönetimi konusunda kapsamlı bilgiler aktardı, eğitimde takip formları, iş takip sistemleri, personelin yönetimi, tesisin bakımı ve yönetimi, takibi kolaylaştıran online sistemler ve arşivlemeler, yaşlı bakımının maliyeti, hizmetlerin ücretlendirilmesi ve gelir-gider dengesinin takibi konularında bilgiler verdi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen ve katılımcıların sorularıyla zenginleşen eğitimde, Prof. Dr. Hatice Jenkins de derneğin aktiviteleri, bakımevi mevzuat çalışmaları ve alanda yaşanan sorunlara dair bilgiler aktardı.

Jenkins ayrıca kurumsal ortamın kalitesinin arttırılması adına çok önemli ve başarılı bir eğitim gerçekleştirildiğini ifade ederek katkılarını esirgemeyen eğitmen Dr. Vildan Kandemir’e, tüm katılımcılara, proje koordinatörü Dr. Ayşe Aydındoğmuş’a, eğitimler süresince destek sağlayan Şirin Canan Damdelen Özkaynak’a ve projeyi finanse eden Avrupa Birliği’ne teşekkür etti.











Başa dön tuşu