EkonomiInstagramKıbrısManşetYaşam

Kıbrıs Cumhuriyeti ve UNDP’den Kayıp Şahıslar Komitesi’ne 175 bin Euro’luk destek

Kıbrıs Cumhuriyeti ve Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı (UNDP), 175 bin Euro’luk Kayıp Şahıslar Komitesi (KŞK) Katkı Anlaşması‘nı imzaladı

Khaydarov: Kayıp kalıntılarının bulunması sadece kurban aileleri için değil tüm toplumun iyileşmesi için çok önemli

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve UNDP tarafından uygulanan daha geniş destek programı, yapılan imza töreniyle resmiyet kazandı.

İmza töreninde; UNDP Kıbrıs Ofisi Başkanı Jakhongir Khaydarov ve Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ofisi Direktörü Charalambos Charalambous, Cumhurbaşkanlığı İnsani İşlerden Sorumlu Komiseri Leonidas Pantelides ve KŞK’nın Kıbrıslırum üyesi Anna Aristotelous katıldı.

Khaydarov burada yaptığı konuşmada, “Uzlaşma çabalarını güçlendirmeye ve toplumlararası arasındaki güveni yeniden tesis etmeye kararlıyız. Kayıp kişilerin kalıntılarının bulunması, sadece kurbanların aileleri için değil aynı zamanda tüm Kıbrıs toplumunun iyileşmesi için çok önemlidir. Bu olumlu ivmeyi, daha parlak ve şefkatli bir gelecek inşa etmek için kucaklıyoruz” dedi.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin KŞK’ya katkıları 3 buçuk milyonu aştı

Yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verilen imza törenine, bugüne kadar bin 33 kişinin kalıntılarının tespit edildiği, bunun da kayıpların yüzde 51’ine tekabül ettiği belirtildi.

Kayıp şahısların kalıntılarının çıkarılması, kimlik tespitlerinin yapılması ve cenazelerinin iadesine ilişkin çalışan, Kıbrıslırum ve Kıbrıslıtürk bilim insanlarından oluşan iki toplumlu komite, uluslararası alanda da tanınır durumda.

Ayrıca ana bağışçısı AB olan komite’ye bugüne kadar AB tarafınfan tam 33.3 milyon Euro’luk katkı sağlandığı bilgisi de verildi.

Daha fazla bilgi ve soru için UNDP ile şu adreslerden iletişime geçilebilir;

Gülten İnan, İletişim Asistanı
E-posta: [email protected]
Tel: +357 99 061560/+905488684603
Eleni Panayiotou, İletişim Sorumlusu
E-posta: [email protected]
Tel: +35799368879/+905488684602











Başa dön tuşu