InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Burada “toprak” meselesi var, bu yaklaşımla ülke zaman içinde Filistin gibi olacak




Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu tarafından alınan “Özel Çevre Koruma Bölgesi” olan Alagadi kararıyla ilgili Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘nun açıklama yapmasını isteyerek, bunun bir toprak meselesi olduğunu, bunun genel bir bölge için değil, özel bir bölgenin belli başlı parselleri için alındığını belirtti

Özersay: Bölge içindeki bazı noktaların kurallarını, inşaat açısından esnetmişler

Ada TV’de yayınlanan Gündem Özel yayınında Cüneyt Oruç‘a konuşan Özersay, Bakanlar Kurulu’nun Alagadi ile ilgili aldığı karara işaret ederek, buranın daha önce Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiğini hatırlattı.

Özersay, “Bugün bir bakıyorsunuz, bir anda bu bölge içindeki bazı noktaların ve yerlerin kurallarını, inşaat açısından esnetmişler. Daha önce de bir karar çıkartıp, burada yapılan yasadışı ev ve inşaatları yasallaştırmışlardı ama yetmedi, şimdi bu kararı aldılar” dedi.

“Ataoğlu kime, hangi sözü verdiği için bu karar alındı?”

Kararın Turizm Bakanlığı’yla ilgili olduğuna vurgu yapan Özersay, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’na seslenerek, konuyla ilgili net bir açıklama yapmasını talep etti.

Özersay, “Ataoğlu kime, hangi sözü verdiği için bu karar alındı? Bakın; genel bir bölge için değil özel bir bölgenin içindeki belli bazı parsellerde özel esnelik kararıdır bu. Sebep olarak da ‘ülkedeki değişen şartlar’ demişler. Nedir Allah aşkına bu değişen şartlar? ‘Ülke gerçeği’ denilerek kime, ne ayrıcalık sağlayacaksınız?” diye sordu.

“Bu yaklaşımla ülke zaman içinde Filistin gibi olacak”

Bu yaklaşımla ülkenin zaman içinde Filistin gibi olacağını çünkü şu anda bir toprak meselesi olduğunu kaydeden Özersay, yabancılara mülk satışıyla ilgili ciddi esneklikler yapıldığına değindi.

Özersay, “Başlangıçta yüzde 51 KKTC vatandaşı ortakla kurulma şartına bağlı olarak kurulan şirketlere sınırsız ve Bakanlar Kurulu denetiminden muaf olarak mülk satma durumu var. Sonra da bu şirketlerin hissedarları değiştirilip, tamamen yabancı şirket olarak sınırsızca arazi satın alınma durumu var. Bu şirketlerin siyasilerle olan ‘duygusal’ ilişkileri nedeniyle bazı yerlerde inşaat izni veriliyor” dedi.

Özgür Gazete-Haber Merkezi











Başa dön tuşu