InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Din İşleri eski Başkanı Yönlüer: Yer mi kalmadı da böyle bir yere ‘mescit yapacağım’ deniyor?

Din İşleri eski Başkanı ve Yeniden Doğuş Partisi (YDP) eski Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yönlüer, eski Genel Başkanı Erhan Arıklı‘nın aksine, Apostolos Andreas Manastırı‘na mescit yapılmasının “rencide edici” olduğunu, amaç namaz kılmaksa ağaç gölgesinde bile kılınabileceğini söyledi. Yönlüer, kararın Vakıflar tarafından alındığını belirterek, “Yer mi kalmadı da ‘Böyle bir yere mescit yapacağım’ deniyor?” diye sordu

Yönlüer: Manastıra çok yakın cami var. Ama ille mescit yapılacaksa, Vakıflar’a ait birçok boş alan da var

Ada TV’de Cüneyt Oruç’un sorularını yanıtlayan Yönlüer, yapılan girişimin rencide edici olduğunu, Hala Sultan Tekkesi Müslümanlar için nasıl kutsalsa, Apostolos Andreas Manastırı’nın da Ortodoks Hristiyanlar için kutsal olduğunu ve bu konuda empati yapılması gerektiğini vurguladı.

Dipkarpaz‘da Manastıra çok yakın bir cami de bulunduğunu, amaç namaz kılmak ise burada da hatta istenirse bir ağaç gölgesinde de kılınabileceğini kaydeden Yönlüer, tüm bunlara rağmen ille de bir mescit yapılmak isteniyorsa, bölgede Vakıflar İdaresi’ne ait birçok alan bulunduğunu ve buralara yapılabileceğini dile getirdi.

“Apostolos’un içine, karşısına değil onunla anılmayan bir yere mescit yapılabilir”

“Yer mi kalmadı da ‘Böyle bir yere mescit yapacağım’ deniyor?” diye soran Yönlüer, Hala Sultan’a şapel yapılmaya kalksa Müslümanların da tepki koyacağını belirtti ve gerek İstanbul gibi birçok dinin ibadet yerinin yan yana bulunduğu bir şehri ve Karpaz’da da yan yana bulunun farklı ibadet yerlerini örnek gösterdi.

Yönlüer, “Karpaz’da cami minaresi var, kilisenin çanı ile aynı karenin içinde fotoğraflanmıştır. İstanbul’da cami ve kiliselerin yan yana olduğu yerler var. Bunlar kimseyi rencide etmiyor. Burada rencide edici olan Vakıfların kararıdır çünkü Din İşleri’nin de haberi yok bu karardan. Apostolos Andreas Manastırı sadece Hristiyanlar tarafından değil yurtdışından gelen Müslümanlar tarafından da ziyaret edilen bir yerdir. O taraflarda namaz kılacak yere ihtiyaç var ama Apostolos’un içine, karşısına değil onunla anılmayan bir yere mescit yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Ahmet Yönlüer, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile yaşadığı fikir ayrılıkları nedeniyle partisinden 4 Haziran 2021 tarihinde istifa etmişti.











Başa dön tuşu