InstagramKıbrısManşetSiyaset

Cook: Bu ülkeyi sevmediklerini, tek dertlerinin rant düzeninin devamı olduğunu ispatladılar

Avcılık Federasyonu Başkanı Osman Cook, alçak orman arazilerini turime açacağını söyleyen Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu‘na “hodri meydan” diyerek Ataoğlu’nun, Karaoglanoglu Balıkçı Barınağı arazisi hakkında yaptıklarını hatırlattı

Cook: Bu ülkeyi sevmediklerini, tek dertlerinin rant düzeninin devamı olduğunu ispatladılar

Yazılı açıklama yapan Cook, Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu’nun alçak orman arazilerini turime açacağına dair açıklamalarını hayretler içinde izlediklerini söyleyerek, Ataoğlu’nun ülkeye yatırım yapmak isteyenlerin sayısının arttığını ve kendilerine “cazip” fırsatlar sunacaklarını söylediğini de hatırlattı.

Cook, “Bugüne kadar yaptıkları icraatlarla bu ülkeyi zaten sevmediklerini ve tek dertlerinin rant düzeninin devamını sağlamak olduğunu ispatlayanlar; belli ki bu icraatlarına bir yenisini daha eklemenin fırsatını kollamaktadırlar” dedi.

 

Bu vesileyle, Ataoğlu’nun Karaoglanoglu Balıkçı Barınağı arazisi hakkında yaptıklarını da bir kez daha hatırlatmak istediklerini belirten Cook, Ataoğlu’na şu soruları yöneltti;

1-Çarpık yapılaşma zaten varken ve kuzey sahil şeridi ve ormanları, çarpık yapılaşmaya kurban edilmişken, buna yeni alanlar eklemeye çalışmasındaki gaye nedir?

2-Bahsettiği yatırımcı ve/veya yatırımcılar kimlerdir?

3-Bu yatırımcılardan kendisinden başka kimlerin haberi vardır?

4-Yatırımcılar neden özellikle kendisine ulaşmıştır?

5-Orman arazileriyle ilgili beyanda bulunurken asıl yetki sahibi Bakanlıktan görüş alma saygısını gösterdi mi???

“Ciddiyetimizden şüpheniz varsa, hodri meydan. Yasayı değiştirmeyi deneyin”

Bunlar gibi sorulabilecek ve cevapsız kalacağından emin oldujları onlarca soru olduğunu kaydeden Cook, “Bizler bu ülkenin her zerresini seven insanlar olarak birçok konuda yapıldığı gibi, kültürel mirasımız olan çevrenin kapalı kapılar ardında peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu husustaki ciddiyet ve samimiyetimizden şüpheniz varsa, hodri meydan. Yasayı değiştirmeyi deneyin” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu