EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Tuğcu: Bugünkü faturaların gelmemesi için 17 gün sokakta eylem yaptık

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-sen) Yüksek İdare Mahkemesi’ne (YİM) taşıdığı AKSA ile imzalanan “Kalecik 3 Sözleşmesi“nin ilk duruşması yapıldı, El-sen Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, bu ay gelen elektrik faturalarının, imzalanan bu sözleşmedeki “doğrudan alım” ve “kira bedeli“nin sonuçları olduğunu vurguladı

Tuğcu: Mücadelemizi her türlü hukuki yolları kullanarak vereceğimizi söylemiştik

Davanın görüşülmesi sonrası Avukatları Serkan Mesutoğlu eşliğinde basına açıklama yapan Tuğcu, El-sen olarak AKSA ile imzalanan “Kalecik 3 Sözleşmesi”yle ilgili yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtıklarını ve bugün de Mahkemeye olguları aktardıklarını belirtti.

Tuğcu, “Biz ilk günden bu yana Kamu İhale Yasası’nda yapılan değişikliğe olan itirazımızı, her türlü hukuki yolları kullanarak ve sonucun da toplumun menfaatine olacak şekilde mücadelemizi vereceğimizi söylemiştik. 17 gün eylem yapmış, yasa değişikliğini de Anayasa Mahkemesi’ne taşımıştık ancak Mahkeme’den bu konuda dava açmaya yetkili olmadığımız cevabını almıştık” dedi.

“Bu ay gelen faturalar; doğrudan alım ve kira bedelinin sonuçlarıdır”

Davalarının reddedilmesi sonrasında da toplumu ve çalışanları büyük oranda etkileyecek olan ilgili sözleşmenin ortaya çıktığını hatırlatan Tuğcu, bunun hukuka aykırı olduğunu savunduklarını ve bununla ilgili açtıkları davanın da bugün ilk duruşmasının yapıldığını belirtti.

Tuğcu, “Mahkeme Başkanı karşı tarafı da dinlemek amacıyla davayı 11 Ağustos’a erteledi. İlk gün olacak olanları söylemiştik; halk da bunu zaten bu ayki elektrik faturalarında gördü, bir ay sonraki faturalarda daha da kötüsünü göreceğiz. Bu faturalar; doğrudan alım ve kira bedelinin getirdiği sonuçlardır. Biz de bu yüzden mahkeme koridorlarındayız. Bizim tek derdimiz var; toplumun ucuz, kaliteli, kesintisiz ve erişilebilir enerji kullanması. Bunun için mücadelemiz devam edecek” dedi.

Haber: Pınar Barut
Fotoğraf: Rifat Karaca











Başa dön tuşu