InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eğitim öldü, ağlayanı yok: Bakanlık dilekçe kabul ediyor, muhtarlıklar dolup taşıyor




Öğretmen sendikalarının tüm uyarılarına, grev ve eylemlerine ve çözüm önerilerine rağmen, okullara sığmayan ve balık istifi sınıflar oluşmasına neden olan kontrolsüz nüfus artışı sebepli öğrenci sayısıyla ilgili önlem almayan Eğitim Bakanlığı, okullardaki müzik, kütüphane ve fen laboratuvarı gibi odaları kapatıp sınıf yapmayı planlıyor

Eğitim öldü, ağlayanı yok: Bakanlık dilekçe kabul ediyor, muhtarlıklar dolup taşıyor

Gazetemizin edindiği bilgilere göre; bu ara özellikle Lefkoşa‘daki muhtarlıklar, çocuklarını okullara kaydettirmek için evrak tamamlamaya gelen yabancı ailelerle dolup taşıyor.

Kayıt dönemi geçmesine rağmen, Kıbrıs‘ın kuzeyinde çalışan ya da yeni çalışmaya gelen aileler (Aile başına 3 çocuk olanlar çoğunlukta) memleketlerindeki çocuklarını da getirmeye ve okula yazdırmak için Bakanlığın kapısını aşındırmaya başladı.

6 Şubat depremleri sonrası çadırda ders yapmak zorunda kalan öğrendiler

Bakanlığın uygun okul dediği; Uygulama sınıfları

Muhtarlıklara, ikamet belgesi almak için başvuran aileler, bu belgeleri kendilerinden Eğitim Bakanlığı’nın istediğini ve kayıt dönemi geçmesine ve okullardaki fiziki koşulların şu anki öğrenci nüfusuna dahi yetmemesine rağmen, çocukların uygun okullara kayıt edileceğine dair Bakanlık’tan söz aldıklarını belirtiyor.

6 Şubat depremleri sonrası bahçede ders yapmak zorunda kalan öğrendiler

Aileler Bakanlık’tan kendilerine, “dilekçe yapın ve durumu anlatın” denildiğini ve çocukları için mutlaka uygun okul bulunacağı sözünün verildiğini belirtirken, Bakanlığın “uygun okul” dediği yerlerin ise hali hazırdaki müzik, resim, kütüphane odaları ve laboratuvarlar olduğu anlaşılıyor.

Eylem: Okul müdürlüklerinden veri istedik, rapor hazırlıyoruz

Gazetemizin edindiği bir diğer bilgilere göre; tek bir öğrencinin dahi alınmasının mümkün olmadığı okullarda, çocukların eğitimi için kullanılan bu odalar kapatılacak ve sınıfa çevrilecek. İlgili odalarda yapılan pratik dersleri için alan kalmamış olacak.

Selma Eylem

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem ise konuyu takip ettiklerini, aylardır bunların yaşanmaması için çaba gösterdiklerini ancak Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun başta laiklik olmak üzere, eğitimle ilgili her konuda “dışarıdan” talimat almaya devam ettiğini belirtti.

Okul müdürlüklerinden kayıtlarla ilgili bilgi talep ettiklerini de belirten Eylem, net sonucun müdürlüklerden gelecek verilerle oluşturulacak raporun çıkmasıyla görülebileecğini dile getirdi











Başa dön tuşu