InstagramKıbrısManşetSiyaset

KTÖS ısrarla soruyor, Çavuşoğlu ısrarla Kur’an kurslarıyla ilgili sorulara cevap vermiyor

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, camilerdeki Kur’an kurslarıyla ilgili sorulara cevap vermeyen Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘na bir kez de Atatürk‘ün gericilerle ilgili sözleriyle seslendi; “Biz dine saygı gösteririz. Ancak gericilere asla fırsat vermeyeceğiz

Maviş: Sn. Bakan Kurslar bitti mi? Denetimler yapıldı mı?

Sendika adına yazılı açıklama yapan Maviş, camilerde verilen Kur’an kurslarına işaret ederek, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na seslendi ve “Sn. Bakan Kurslar bitti mi? Denetimler yapıldı mı?” diye sordu.

ozgur_gazete_kibris_cemaat_ktos_ktoeos_

Maviş, “Din Bilgisi kurslarının amacı, plan-programı, eğiticilerin nitelikleri, eğitim yeri ve ortamı Eğitim Bakanlığı’nın denetim ve gözetimine tabi olmadığı müddetçe, Anayasa’nın 23. ve 59. maddelerinin kapsamından çıktığı çok açıktır” hatırlatmasında bulundu.

KTÖS bir kez daha sordu

Bugün Eğitim Bakanlığı’nın, Din İşleri Dairesi’nin talebi üzerine, göz yumduğu kursların üzerinden üç gün geçtiğini, bu anlamda Anayasa ve Bilgi Edinme Hakkı Yasası tahtında aşağıdaki konularda Eğitim Bakanlığı’ndan, denetim ve gözetim yaptıysa bilgi edinmeyi talep ettiklerini belirtti;

ozgur_gazete_kibris_sevkad_dernek_ogrenci_din_cemaat

1. Milli Eğitim Bakanlığı yaz aylarında düzenlenmek üzere kaç tane Kur’an kursuna izin vermiştir?
2. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği bu kursların eğitim yerleri neresidir?
3. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği kursların amacı ve plan-programları nelerdir?
4. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği bu kursların eğiticilerinin nitelikleri nelerdir?
5. Milli Eğitim Bakanlığı izin verdiği bu kursları ne sıklıkta denetlemektedir?
6. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği bu kursları denetleyecek ve bu konuda uzman denetmeni var mıdır? Varsa, kimlerdir?
7. Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği bu kursların güncel ve/veya geçmiş denetleme raporlarının sonuçları nelerdir?

Maviş Çavuşoğlu’na, Atatürk’ün gericilerle ilgili söyleriyle seslendi

Maviş açıklamasına şöyle son verdi;

“Denetim yapmadıysa, görevini iade etmesini talep ediyoruz. Sn. Bakana ‘laiklik’ ilkesi ile ters düştüğünü Atatürk’ün bir sözü ile hatırlatmak isteriz:

‘Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sade din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz’











Başa dön tuşu