EkonomiInstagramKıbrısManşet

Solyalı: El-sen’den sonra açtığımız davada, usul açısından bir aynılaştırma ve takip yapıyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Ürün Solyalı, Yüksek İdare Mahkemesi’nde (YİM) açtıkları AKSA ile sözleşmenin iptaliyle ilgili davada, Mahkemenin en kısa sürede bir karar üretmesini beklediklerini kaydetti

Solyalı: Adil bir karar üretmesiyle alakalı bir süreç bu

Solyalı, CTP Milletvekili Salahi Şahiner‘le birlikte Mahkeme çıkışı kameralar karşısına geçerek kısa bir açıklamada bulundu ve “Bugün burada, CTP’nin Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası‘ndan (El-sen) sonra açtığı davanın Mahkeme huzurunda görüşmesiyle alakalı olarak bulunuyoruz” dedi.

Ürün Solyalı (soldan ikinci), Salahi Şahiner (soldan üçüncü)

Sendikanın açtığı davanın ara emri kısmının geçen hafta görüşüldüğünü hatırlatan Solyalı şunları kaydetti;

“Mahkeme muhtemelen bir karar üretti ara emri ile ilgili. Ancak bu kadar teferruatlı bir davada, karşı tarafın da savlarını ortaya koyduğu adil bir karar üretmesiyle alakalı bir süreç bu.

“AKSA sözleşmesi Kıbrıslıtürkleri 1 milyar dolar zarara sokacak bir sözleşmedir”

Bizler de Mahkemenin o gün üretmiş olduğu karar neticesinde, bu kararın takibi ve usuluyle alakalı bir aynılaştırma yapma noktasında bir tavır aldık.

Biz; karşı tarafında savlarının da dinlenmesiyle, davanın esasının daha hızlı gündeme alınmasıyla alakalı bir adım attık.

Kamu İhale Yasası’nda AKSA’ya özel yapılan değişiklikle birlikte bir süreç başlamıştı. Süreç hala tartışılıyor. Çünkü Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla, 19 Temmuz’da Kıb-tek‘in AKSA ile imzaladığı 15 yıllık dolar üzerinden alım garantili sözleşme, Kıbrıslıtürkleri 1 milyar dolar zarara sokacak bir sözleşmedir.

Mevzuatlarımıza aykırı olan bu sözleşmeyle ilgili Mahkemenin en kısa sürede bir karar üretmesini bekliyoruz”

Edit: Pınar Barut
Fotoğraf: Kadir Sidal











Başa dön tuşu