InstagramKıbrısManşet

Güç-sen: Halkının iradesini savunan Ali Kişmir’in yanındayız

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen), Gazeteci Ali Kişmir’e, yazdığı bir köşe yazısı nedeniyle “10 yıl hapislik” cezası öngörülen bir suçlamayla Başsavcılık tarafından açılan davada, Kişmir’in yanında olduğunu vurguladı ve bu günlerin tarihin tozu sayfalarına gömüleceğini belirtti

Güç-sen: Halkının iradesini savunan Ali Kişmir’in yanındayız

Sendikadan “Halkının İradesini Savunan Ali Kişmir’in Yanındayız” başlığıyla yapılan yazılı açıklamada,  yaşamın her alanında Kıbrıslıtürk halkının iradesine yönelik her türlü müdahalenin yaşandığı bir dönemden geçildiği belirtildi ve püphesiz ki bu günlerin geçeceği ve böyle dönemlerin de tarihin sayfalarında baskının “doruğa çıktığı karanlık yıllar” diye anılacağı ifade edildi.

Açıklamada, “Ancak hatırlanacak olan sadece yaşadığımız karanlık değil, safını halkından yana belirleyen ve yurdumuzu karanlıktan aydınlığı çıkarmak için cesurca mücadele edenlerdir de. İşte onlardan biri olan gazeteci ve Basın-sen Başkanı Kişmir yazdığı köşe yazısı sebebiyle 10 yıl hapis istemiyle yargılancak. Bu yargılamanın da yaşadığımız karanlığın bir parçası olduğunu biliyoruz. Haksızlıklara direnmek ve emekçilerin haklarını savunmak için varolan bir sendika doğası gereği ifade özgürlüğünün ve halkının yanında durmalıdır. İşte bu yüzden Güç-sen olarak Ali Kişmir’in yanında olmayı haksızlıklara karşı yurtsever bir görev olarak görüyoruz” denildi.











Başa dön tuşu