InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kırok: Konuyu bilmeden klavye başından yorum yapanlar art niyetlidir

Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Bağımsızlık Yolu‘nun “Çevre Koruma Bölgesi” kapsamında olan Alagadi‘de yer alan reklam panoları hakkında sorduğu sorulara cevap verdi, izinlerin kendileri zamanında verilmediğini, izin bitiş tarihlerinden sonra da yenilemeyeceklerini belirtti

Kırok: İzinler bizden önceki yönetim tarafından verildi

Sosyal medya hesabından Bağımsızlık Yolu’nun iddia ve sorularına cevap veren Kırok, yapılan değerlendirmelerin kapsamlı bir araştırma yapılmadan paylaşıldığını söyleyerek, öncelikle yönetim anlayışlarının ve faaliyetlerinin en önemli kısmının çevre problemlerini ve bu problemleri ortaya çıkartan etkenleri iyi bir şekilde analiz ederek, gerekli önlemleri alarak, sürdürülebilir bir çevre koruma siteminin yaratılması olduğunun bilinmesini istediğini kaydetti.

Kırok, “Bahse konu reklam panoları ile ilgili izinlerin ‘Belediyeler Yasası’ gereği ‘İlan ve Reklam Resmi’ adı altında 2022 yılı içerisinde mevcut belediye tarafından verildiğini ve bu izinlerin 2023 yılı sonuna kadar geçerli olduğunu belirtmek isterim” dedi.

“İzinler yenilenmeyecek ve bitiş tarihinden itibaren panolar bölge kapsamı dışına çıkarılacak”

Kırok açıklamasına şöyle devam etti;

“Yaptığımız araştırmalar ve Çevre Dairesi Müdürü ile görüşmeler neticesinde bizden önce verilen izinlerin bitiş tarihinden itibaren tarafımızdan yenilenmeyerek, ilgili reklam panoları koruma bölgesinin kapsamı dışına çıkarılacaktır.

Bu çerçevede şahsıma sorulan soruların ve gösterilen bu hassasiyetin neden şimdiye kadar var olan bu sorunun ilgililere yöneltilmediğini açıkçası ben de çok merek ediyorum.

“Klavye başından yorum yapanlar art niyetlidir”

Ayrıca, bu yapılan haberler ile ilgili klavye başında olaylardan ve konulardan bihaber kişilerin daha dün öğrendikleri bir konuyu çok biliyormuş gibi konu yapmaları tamamen art niyettir.

Konunun detaylarını ve benim her konuda olduğu gibi özellikle çevre ve çevre koruma yasaları ile hassasiyetimi bilmeden yorum yapanların daha duyarlı olamasını rica ederim”

BY: Yasa açıkça belediyelere görev yüklüyor











Başa dön tuşu