InstagramKıbrısManşetSiyaset

UBP-DP-YDP Hükümeti’nden tehlikeli ve provokatif gişirim!

Birleşmiş Milletler (BM) kontrolündeki ara bölgede yer alan Pile-Beyarmudu-Yiğitler bölgesindeki yol yapımıyla ilgili, “BM yetki alanlarına saygı duyulması” yönünde yapılan uyarılara kulak tıkayan ve provokatif bir tavırla çalışmayı başlayan UBP-DP-YDP hükümeti, bölgede gerginliğe sebep oldu, BM Barış Gücü, askerlerine ve bölgelerine yapılan saldırı nedeniyle hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu

UBP-DP-YDP Hükümeti’nden tehlikeli provokasyon!

Bölge halkının talepleri doğrultusunda yapılmak istenen yol çalışmasıyla ilgili UBP-DP-YDP Hükümetine yapılan, “BM yetki alanlarına saygı duyması ve çalışmayı buna göre başlatması” yönündeki tüm uyarılara rağmen, özel bir şirkete ihale edilerek bu sabah başlatılan yol çalışması gerginliğe neden oldu.

Cyprus Mail‘in haberine göre; BM Barış Gücü yetkilileriyle Kıbrıslı Türk yetkililer arasında arbede yaşandı ve 12 BM barış gücü görevlisi, ara bölgedeki mevzilerinden “şiddet kullanılarak” çıkarıldı.

Ayrıca, BM araçları traktörlerle sürüklenerek yoldan çıkarıldı.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de olay yerine gitti, bölgeye çok sayıda polis ve sıra çevik kuvvet de gönderdi.

BM Barış Gücü açıklama yaptı: Hukuki süreç başlatacağız

Yaşanan olayların ardından açıklama yapan BM Barış Gücü Sözcüsü Aleem Siddique, BM’ye mensup personele ve araçlara zarar verildiğini ve bu durumun kınandığı bildirdi.

Açıklamada; Türk tarafının Pile-Yiğitler yolunun genişletilmesi amacıyla yaptığı çalışmaların BM tampon bölgesine sıçradığı belirtildi ve “BM Barış Gücü güvenliğine yönelik tehditler ve BM mülküne zarar verilmesi kabul edilemez ve uluslararası hukuka göre ciddi bir suç teşkil eder. Hukuki süreç başlatılacak” denildi.

Açıklamada, “Kıbrıs Türk tarafı BM tampon bölgesindeki yetkisine saygı duymaya, gerilimi daha da tırmandırabilecek her türlü eylemden kaçınmaya; ayrıca tüm personel ve iş araçlarını BM tampon bölgesinden derhal çekmeye” davet edildi.

Kaynak: Cyprus News Agency (CNA) / CyprusMail











Başa dön tuşu