InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

CTP Gençlik: Herkes; düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gençlik Örgütü, Kıbrıs Türk halkının sahip olduğu ve tarihsel süreç içerisinde geliştirdiği çağdaş ve demokratik değerlerin de bu çerçevede olduğunu ve halkın bu özgürlükleri özümseyerek içselleştirdiğini kaydetti, manastırda meydana gelen taciz olayını kınadı

CTP Gençlik: Herkes; düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahiptir

Yazılı açıklama yapan örgüt, Anayasa’nın ve iç hukukun bir parçası olan Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne göre herkesin; düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğunu hatırlatarak, Kıbrıs Türk halkının sahip olduğu ve tarihsel süreç içerisinde geliştirdiği çağdaş ve demokratik değerlerin de bu çerçevede olduğunu ve halkın bu özgürlükleri özümseyerek içselleştirdiğini kaydetti.

Açıklamada, “Yaşanan olay ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin, toplumu kutuplaştırması, farklı inançlara farklı görüşlere tahammülsüzlüğünün bir yansımasıdır. Geçtiğimiz günlerde farklı fikirleri savunduğu için gazetecilere soruşturma açılması kadar Apostolos Andreas Manastırı’nın yakınına mescit açma girişimi bu yaşanan olaylarla bağlantılıdır” denildi.

“Eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi, olmazsa olmazdır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu açıdan bahse konu şahısla ilgili soruşturma açılmasını olumlu bulmakla birlikte, farklı kültürler ve inançlara saygıyı içeren bir müfredatla eğitim sisteminin demokratikleştirilmesi, bizler açısından olmazsa olmazdır.

Ayrıca ülkeyi yönettiğini iddia edenlerin, toplumun kutuplaştırılmaması konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu almaları gerektiğine de inanıyoruz.

“Mahkeme süreçlerinin takipçisi olacağız”

Bu noktada sorumluluğu bulunan herkesin kamusal bir biçimde özeleştirisini yapması gerektiğine inanıyoruz.

Açılan soruşturma ile ilgili tüm yetkilileri gerekli yasal işlemleri en kısa sürede tamamlayarak toplumsal adaleti sağlamaları için göreve çağırıyoruz.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gençlik Örgütü olarak cezai takip ve mahkeme süreçlerinin takipçisi olacağımızı ve ülkemizde gerçekleşen buna benzer insan hakları ihlallerine tahammülümüz olmadığını vurgulamak isteriz”











Başa dön tuşu