InstagramKıbrısManşetSağlık

Rogers: Ani ölümler, belli kesimler tarafından hep Covid-19 aşılarına bağlanmaya çalışılıyor

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers, dünyada kalp-damar hastalıklarının birincil ölüm sebebi olarak kayda geçmesine rağmen, ani ölümlerin belli kesimler tarafından hep Covid-19 aşılarına bağlanmaya çalışıldığını söyledi

Rogers: Dünyada aşılanma ile birlikte Covid-19’a bağlı ölümlerde ciddi bir azalma görülmüştür

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Rogers, pandemiden bu yana aşıların bir tartışma konusu olduğunu hatırlatarak, farklı ülkelerin yaptıkları bilimsel yayınların Covid-19 aşılarının -tıpkı diğer aşılar ve ilaçlar gibi- bazı yan etkiler gösterebilmesine rağmen faydasının zararından kat kat fazla olduğunu gösterdiğini söyledi.

Rogers, “Dünyada aşılanma ile birlikte Covid-19’a bağlı ölümlerde ciddi bir azalma görülmüştür. Pandemi sonrası gerçekleşen ani ölümler, belli kesimler tarafından hep Covid-19 aşılarına bağlanmaya çalışılmaktadır” dedi.

“Sağlık Bakanlığı her yıl ölüm oranlarını şeffaflıkla halkla paylaşmalıdır”

Dünyada kalp-damar hastalıklarının birincil ölüm sebebi olarak kayda geçmesine rağmen bu algının yayıldığını kaydeden Rogers, bilginin tüm kesimlere doğru şekilde ulaşması ve herhangi bir yanlış algı oluşmaması adına Sağlık Bakanlığı’nın her yıl gerçekleşen ölüm oranlarını şeffaflıkla halkla paylaşması gerektiğine işaret etti.

Rogers, “Halkın periyodik şekilde bilgilendirmesi ölüm oranlarında herhangi bir artış olup olmadığını gösterecek ve halk arasında yanlış bir algı oluşması önlenebilecektir. Halk sağlığını korumak ve gelecekte aşılanma oralarında düşüş yaşanmaması açısından bu adım önemlidir” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu