InstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Şiddet çözüm değildir, çözüm yeri masadır! Acilen gerginlik siyaseti bitirilmelidir!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kıbrıs Türk toplumunun Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit kurucu ortağı olarak uluslararası meşruiyeti olan bir toplum olduğunu hatırlatarak, Kıbrıs Türk makamlarının çözüm müzakerelerine geri dönme ihtimalini baltalamaya dönük bu siyasetinin, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun bir ürünü olduğunu kaydetti

Maviş: Bu siyaset, Ertuğruloğlu’nun bir ürünüdür

Sendika adına yazılı açıklam a yapan Maviş, Pile’de yaşanan olayların, Dipkarpaz’da yaşanan olaylardan ayrı düşünülemeyeceğini söyleyerek, kültürel miras ve inanç özgürlüğü ile başlatılan gerginlik politikasının, bugün ara bölgede şiddete dönüştüğünü ve BM askerlerine saldırı noktasına ulaştığını söyledi.

Maviş, “Kıbrıs Türk makamlarının çözüm müzakerelerine geri dönme ihtimalini baltalamaya dönük bu siyaset, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun bir ürünüdür. Gerginliğin ekonomik, siyasi ve diplomatik sonuçlarını düşünmeden, şiddet kültürüne dönüşen bu davranış toplumsal hoşgörümüz adına utanç vericidir” dedi.

“Şiddet çözüm değildir, çözüm yeri masadır! Acilen gerginlik siyaseti bitirilmelidir”

Kıbrıs Türk toplumunun, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin eşit kurucu ortağı olarak uluslararası meşruiyeti olan bir toplum olduğunu hatırlatan Maviş, Birleşmiş Milletlerin de uluslararası konumunun belli olduğunu ve buna saygı gösterilmesinin de zaruri olduğunu kaydetti.

Maviş, “Acilen bir arabulucu aracılığı ile gerginlik siyasetinin bitirilmesi, toplumsal barış adına önemlidir. Şiddetin asla bir çözüm yolu olmadığını ve her türlü çatışmanın çözüm yerinin masa olacağını hatırlatır, tüm tarafları da müzakereleri yeniden başlatmak için adım atmaya çağırırız” dedi.











Başa dön tuşu