InstagramKıbrısManşet

Dağlı: Turizm Bakanlığı Mağusa surlarının bazı mazgallarını özel şirkete kiraladı

Mağusa İnisiyatifi aktivistlerinden Dr. Okan Dağlı, Mağusa surlarının 2 ve 6 numaralı mazgallarının Nisan 2022 tarihinde Turizm Bakanlığı tarafından kimlere ne sebeple kiralandığını bir kez daha sordu, cevap istedi

Dağlı: Turizm Bakanlığı Mağusa surlarının bazı mazgallarını özel şirkete kiralandı

İnisiyatifin sosyal medya hesabından aşağıdaki fotoğraflar eşliğinde bir paylaşım yapan Dağlı, Turizm Bakanlığı’nın Mağusa surlarının 2 ve 6 numaralı mazgallarını özel şahıslara kiraladığını hatırlattı ve bu konuda 4 Nisan 2022 tarihinde de bir açıklama yapıp bilgi istediklerini söyledi.

Dağlı, “Maalesef hala daha kamuoyunun bilgisi dışında işler yapılmaya devam edilmektedir. O gün yaptığımız açıklama halen güncelliğini korumaktadır” diyerek o dönem yaptıkları açıklamayı ve Bakanlığa yönelttikleri soruları bir kez daha paylaştı;

“Turizm Bakanlığı tarafından yakın bir tarihte özel şahıs ve şirketlere kiralandığına ilişkin duyumlar tarafımıza ulaşmıştır. Bu durum dünyanın hiç bir yerinde bu ölçüde değerli ve iyi korunmuş ortaçağ surları için görülmüş bir uygulama değildir.

Ortak kültürel mirasımızın en değerlilerinden biri olan surlarımızın kamu yerine özel şahıs yararına sunulmasını Mağusa İnsiyatifi olarak kesinlikle kabul etmediğimizi, bunun gerçekleşmemesi için tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız”











Başa dön tuşu