InstagramKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Kıbrıslıtürklerin Türkiye ilişkileri akılsız siyasetlerle zehirleniyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım AkansoyDevrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-iş) Başkanı Koral Aşam’ın Türkiye‘ye alınmamasını ve birçok Kıbrıslıtürk aydın ve gazeteciye uygulanan bu uygulamanın insan haklarına aykırı olduğunu belirtti

Akansoy: Dışlama, yok sayma, terörist ilan etme tavrı devam ediyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Koral Asam’ın “milli güvenlik aleyhine faaliyet” gerekçesi (kodu) ile İstanbul’a girişinin engellenmesinin kesinlikle kabul edilir olmadığını söyleyerek, bu uygulamanın Ankara siyasetinin Kıbrıslı Türk gazeteci/aydın/ sendikacılarına yönelik, dışlama, yok sayma, terörist ilan etme tavrının devam ettiğini gösterdiğini belirtti.

Akansoy, “İnsanlarımızın, görüş ve düşüncelerinden dolayı dışlanmasının, ötekileştirilmesinin olduğu bir yerde, kardeşlik hukukundan nasıl bahsedeceksiniz ? Şu ana kadar 10 kişi için gösterilen bu engelleyici, insan haklarına aykırı tavrı reddediyorum” dedi.

“Kıbrıslıtürklerin Türkiye ilişkileri akılsız siyasetlerle zehirleniyor”

Elbette her devletin kendi kararını üreterek, bu tür uygulamalar yapma hakkına sahip olabildiğini kaydeden Akansoy, ancak Kıbrıslı Türklerin özel önem verdiği Türkiye ile olan ilişkilerinin, bu ve benzeri akılsız siyasetlerle zehirlenmesinin ne Türkiye’nin ne de Kıbrıslı Türklerin yararına olacağını dile getirdi.

Akansoy, “Kimse bizi Türkiye sevgisi ile sınamasın. Ancak siyaseten yanlışa yanlış, haksıza haksız demeye devam edeceğiz. Bunu da kimse unutmasın” ifadelerii kullandı.











Başa dön tuşu