InstagramKıbrısManşetSiyaset

Avcıoğlu: Var mı bunlara verecek cevabınız? Reziller!

Sınava hazırlanamadık” diyenler olduğu gerekçesiyle atama Başbakan Ünal Üstel tarafından geçen hafta yapılacakken 31 Ağustos tarihine ertelenen ve kurumda örgütlü sendika El-sen’in defalarca açıklama yapıp “şaibeler var” dediği Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) münhalleriyle ilgili inanılmaz şaibeler ortaya çıktı

Avcıoğlu: Kıb-tek münhalleri buram buram şaibe kokuyor

Kıb-tek eski Asbaşkanlarından, Halkın Partisi (HP) Merkez Yürütme Organı (MYO) Üyesi Yusuf Avcıoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklama ve paylaştığı sınav sonuç görselleriyle bu şaibeleri tek tek ortaya koydu.

“Kıb-tek münhalleri buram buram şaibe kokuyor” diyen Avcıoğlu, dün gerçekleştirilen yazılı sınavların ardından bugün de sözlü mülakatların gerçekleştiğine işaret ederek, nerelerde şaibeler olduğunu şöyle açıkladı;

-Adayların cevap kağıtları üzerindeki isimleri bilgisayar ile yazılarak çıktı alındı ve kişilere öyle dağıtıldı. Yani ayırt edici el yazısı yok!

-Cevap kağıtlarına cevaplar kurşun kalem ile işaretlendi. Birilerinin sınavdan sonra cevapları değiştirme imkanı evet var!

-Adayların kağıt üzerinde imza atacakları bir boşluk yoktu ve imza arttırılmadı! Sınavdan sonra, aynı adayın bilgileri ile yeni bir cevap kağıdı basılıp, istedikleri şekilde kurşun kalem ile cevap doldurup sınavda birinci gelen adayı sınav kontrolü sonunda sonuncu getirmek evet mümkün!

-Sınav kağıtlarında, sınava girilen bölüm ile alakasız sorular olduğu söyleniyor. Mesela elektrik-elektronik mühendislerine Blockchain sorulması gibi. Evet Blockchain günümüzün önemli teknolojilerinden biri ama şunu sormak gerek; elektrik kurumu mesela Blockchain’i nerede kullanıyor? Kullanıyor mu? Hayır!

-30 sorulu ve soruların eşit değerde olduğu bir sınav sonucunda adaylar nasıl tam yuvarlak 30, 40, 50, 60, 70 aldılar? 100/30= 3.33 soru başına gelen puan değeri. Hangi matematik formülü/yöntemi veya psikoloji ile bu notları hesapladınız?

Sınav öncesi Whatsapp gruplarında dolaşıma giren ve sınav soruları olduğu iddia edilen ekran görüntüleri

-Alengirli yöntemlerle ahbap çavuş, akraba ve partililerinizi kuruma doldurarak, hakkı olanın hakkını yemenin yolunu böyle mi buldunuz?

“Reziller!”

Avıcoğlu, tüm bu şaibeleri ortaya koyduktan sonra şunları söyledi; “Neden imza yok, neden penna yok, neden el yazısı yok, bu nasıl bir matematik, var mı bunlara verecek cevabınız? Reziller”











Başa dön tuşu