InstagramKıbrısManşetSiyaset

Murat: Karar; ceza davarı ile baskı mekanizmaları kurmaya çalışanlara da iyi bir cevap!

Barolar Birliği İnsan Hakları Komitesi Başkanı, Avukat ve Aktivist Aslı Murat, atama Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın tazminata mahkum edildiği Özgür Gazete-Ersin Tatar davasını yorumladı, verilen kararın hem basın hem de yargı bağımsızlığı adına tarihi bir karar olduğunu belirtti

Murat: Bu karar, Kıbrıs Türk basını ve yargı bağımsızlığı için tarihi bir adımdır

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Murat, Ersin Tatar’ın Özgür Gazete’ye tazminat ödeyeceğine işaret ederek, Tatar’ın tazminata mahkum edildiği davada kararın dün okunduğunu hatırlattı.

Murat, “Bahsi geçen karar, Kıbrıs Türk basını ve yargı bağımsızlığı için tarihi bir adımdır. Özellikle son zamanlarda gündeme getirilen, genelde ifade özgürlüğü özelde ise basın hürriyetini ortadan kaldıran yasa tasarıları ve açılan ceza davarı ile baskı mekanizmaları kurmaya çalışanlara yönelik iyi bir cevap oldu” dedi.

 

Davaya sebep olan hususa da dikkat çekmek gerekktiğini söyleyen Murat, Özgür Gazete’nin son Cumhurbaşkanlığı seçiminde yapılan müdahaleleri ortaya çıkarıp gündem oluşturduğu için Tatar’ın hakaretlerine ve tehditlerine maruz kaldığını anımsattı.

Murat, “Karar, basın camiası kadar toplumsal demokrasi için de büyük bir değere sahiptir. Demokrasinin en önemli bileşenlerinden biri olan basının, baskı altında kalmadan hakikatleri ortaya çıkarması gerekir ki bir insan haklarına dayanan bir hukuk devletinde varlığımızı sürdürebilelim. Aksi takdirde her geçen gün daha da karanlığa gömülen ve devredilen siyasi irademizi yeniden ele geçirme imkanımız kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Tatar kaybetti, gazetecilik kazandı! Bağımsız Kıbrıs Türk Mahkemeleri Tatar’ı mahkum etti!











Başa dön tuşu