InstagramKıbrısManşetSiyaset

Tatar: Kıbrıs’ta ya Türksün ya da Rumsun. Bu böyledir

Atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yine kendi toplumunun kimliğini inkâr etti, yine Türklük üzerinden milliyetçilik yaparak, “Kıbrıslı diye bir yoktur” dedi

Tatar kendini de toplumunu da tümden inkâra başladı

Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu‘nun yapıldığı New York‘ta bulunan ve çeşitli temaslar yapacağı söylenen Tatar, Türkiye devlet ajansı Anadolu Ajansı’na (AA) verdiği röportajda yine şaşırtmadı.

Her yıl BM Genel Sekreterliği’nin yaptığı toplantılarına katıldıklarını söyleyen Tatar, “Buralarda hep Rum-Yunan ikilisinin propagandasını sürdürmüşler. 60 yıldır bizim bu feryadımıza bir adalet bulamamışlar. Kıbrıs’ta iki ayrı halkın olduğunu herkes biliyor” dedi.

Ada için dünyaya Türkiye’nin desteğiyle yeni bir “siyaseti” anlattıklarını savunan Tatar, Kıbrıs Rum tarafının tek taraflı bir kararla Avrupa Birliği’ne (AB) alındığını dile getirdi. “Kıbrıslıtürk yerine “Kıbrıs Türkü” ifadesini kullanan Tatar, “Kıbrıslı diye bir millet yok, Kıbrıs’ta ya Türksün ya da Rumsun. Bu böyledir, böyle de devam ediyor. Bunları anlattığımızda hak verenler de var” savunmasını yaptı.

Tatar ayrıca, AB’nin son raporunda da Türkiye’ye haksızlık yapıldığını söyleyerek, “Gerçek şu; Kıbrıs’ta iki ayrı devlet var” diye konuştu.











Başa dön tuşu