InstagramKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Ersin bey BM Genel Kurulu’na niye gitti? Ayrılıkçı fantezilerini Türk basınına aktarmak için mi?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu‘nun yapıldığı New York‘ta bulunan atama Cumhurbaşkanı Ersin Tatar‘ın niye oraya gittiğini sorguladı ve “Kıbrıslıtürklere kimlik biçmek için mi?” diye sordu

Akansoy: Ersin bey BM Genel Kurulu’na niye gitti?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, Kıbrıslıtürklerin yegane kurtuluşunun, Kıbrıs sorununa kapsamlı ve adil bir çözüm bulmaktan geçtiğini söyleyerek, çözüm ile ilgili BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde bir anlaşma ve Avrupa Birliği üyeliğinin, toplumun varlığı, refahı ve mutluluğu için değişmez bir esas olduğunu kaydetti.

Akansoy, “Bu bir gerçektir. Adada gerçeklerden bahsetmek isteyip de fiili duruma sığınanların bunu çok iyi bilmesinde yarar var. Ersin bey BM Genel Kurulu’na niye gitti? Kıbrıslıtürklere kimlik biçmek için mi? Yoksa ayrılıkçı fantezilerini Türk basınına aktarmak için mi?” diye sordu.

“Eğer durum buysa, o kadar masrafa ne gerek vardı? Burada kalıp aynı türküyü çağırsaydı da eğitimin çadırda başladığı şu günlerde çocuklara bir katkı sunsaydı” diyen Akansoy, Kıbrıslıtürklerin tarihinin en büyük temsiliyet krizini yaşadığını çünkü temsil edilmediğini ancak halka rağmen de hiçbir şey yapılamayacağını kaydetti.

Akansoy, “Halkımız dünya ile onurlu bir buluşma, adada adil ve eşitliğe dayalı bir federal çözüm istiyor. Tüm dünya bunu biliyor ve Kıbrıslıtürk toplumunun görüşleri tüm resmi raporlara yansıyor. Güçlü olan, dünyanın kulak verdiği, dikkate aldığı biziz. Böyle devam edemezler inanın” dedi.











Başa dön tuşu