InstagramKıbrısManşetSiyaset

Soyalan’ın attığı düğümü kimse çözemiyor…

KKTC Polisi içinde 2016 yılında başlatılan “FETÖ soruşturmalarını” sonuçlandırması için 2020 yılında Polis Genel Müdürlüğü (PGM) görevine getirilen Ahmet Soyalan‘ın soruşturmalara attığı düğüm, bugün hala kimse tarafından çözülemiyor ya da çözülmesi istenmiyor.

Kendi döneminde açığa alınan 50 kadar polis, açlık sınırı altındaki maaşları ve ek iş yapma yasağı nedeniyle ekonomik sıkıntılar ve psikolojik baskılarla boğuşurken emeklilik hayatının keyfini süren Soyalan’ın, açığa aldırdığı polisler arasında bulunan “üst düzey” polisle ilgili davalar da senelerdir görüşülmeyi bekliyor…

Ne için geldi neler yaptı…

2016 yılında başlayan ve gazetemizin büyük bölümünü kronolojik olarak haberleştirdiği (Aşağıda haber linklerini sırasıyla bulabilirsiniz) FETÖ soruşturmaları sürecindeki kördüğüm hala çözülmeyi bekliyor.

2020 yılında göreve gelmeden önce yakın çalışma arkadaşlarına “Yeni PGM Müdürü ben olacağım” dediği dahi konuşulan ve yıllarca sürümcemede kalan soruşturmaları bitirmek vaadiyle göreve gelen Soyalan, beklenilenin tam aksine bu soruşturmaların adeta sulandırılmasına, “rakip eleme alanına” dönüştürülmesine çanak tuttu.

Esendağlı, “Soyalan’ın kişisel hırsları” demişti…

Özellikle açığa alınan 3 üst düzey polis mensubu, yıllardır yargılanabilmeyi ve kendilerini aklamayı bekliyor ancak dava dosyaları bir türlü hazırlanamıyor ve süreç bilinçli şekilde Savcılık eliyle uzatılıyor.

Hatırlanacağı üzere; bu yıllar içinde hem kariyerleri hem de kazançları açısından ciddi kayıp yaşayan, üstüne psikolojik şiddetle mücadele etmeye çalışan (kimilerinin ailesi dağıldı) polislere, FETÖ soruşturmasından suç isnad edilememesi üzerine, Soyalan tarafından akıllara zarar suçlamalarla da dava açılmıştı.

Hatta gazetemiz, takip ettiği bu davaları manşetine taşımış, ilgili polis mensuplarının avukatı olan Hasan Esendağlı davalar için dönemin PGM Müdürü “Soyalan’in kişiler hırsları” yorumunda bulunmuştu. (İlgili habere BURADAN ulaşabilirsiniz)

Adalet sağlanacak mı? Ödenen bedellerin hesabını kim verecek? Soyalan sorumlu tutulacak mı?

Hala başlanması beklenen yargılamalarla ilgili Soyalan’ın şimdiki yetkililer tarafından bilgi alınmak üzere çağırılıp çağırılmadığı bilinmiyor.

Yargılama başlar ve bu polisler beraat ederse, bu yıllar arasında yaşadıkları maddi manevi hak ihlallerinin bedeliyle ilgili Soyalan sorumlu tutulacak mı yoksa hiçbir şey olmamış gibi emeklilik hayatını yaşamaya devam mı edecek şimdilik soru işareti.

“ADALETİN PEŞİNDE 3 POLİS” YAZI DİZİSİ

I.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

II.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

III.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

IV.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

15 KASIM 2020 TARİHLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

GKK Komutanı Topaloğlu yanıltılıyor mu?

Pınar Barut











Başa dön tuşu