EkonomiInstagramKıbrısManşet

Bakanlık, haberimiz sonrası sigortacıların POS cihazı kullanmama nedenini araştırıyor

Maliye Bakanlığı, Özgür Gazete‘nin geçtiğimiz gün gündeme taşıdığı, kuzey-güney araçlı geçiş barikatlarında araç sigortaları yapan Türk sigortacıların sadece “nakit para” kabul ettiği ve nakiti olmayan turistleri geri çevirdiği haberi üzerine Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu‘nu (BTHK) devreye soktu

Bakanlık sigortacıların POS cihazı kullanmama ısrarını araştırıyor

Gazetemiz geçtiğimiz günlerde araçlı geçiş olan barikatlarda yaşanan “nakit parayla sigorta” olayını gündemine taşımış ve Türk sigorta şirketlerinin, kuzeye geçmek isteyen turistlerin kiralık araçlarına yapmak istedikleri sigortalar için kredi kartı kabul etmediklerini ortaya koymuştu.

Yürürlükteki uygulamaya göre bu kiralık araçlara 20 euro karşılığında 3 günlük sigorta yapan şirketlerin, uzayıp giden araç kuyruğu sırasında bekledikten sonra kapıya ulaşan turistlerden kredi kartı kabul etmemesi, nakit para istemesi ve turistleri kapıdan geri göndermesi büyük tepki çekmişti.

Hatta daha önce de şikayet edilen durumla ilgili Maliye Bakanlığı’na bağlı Para, Kambiyo ve İnkişaf Sandığı İşleri Dairesi Müdürü Gürsel Gürbüz‘ün imzasıyla 1 Eylül’de Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği‘ne “POS cihazı bulundurulması gerektiğinin” belirtildiği bir yazı dahi gönderildiği ancak sigortacıların buna uymadığı da anlaşılmıştı.

Bakanlık BTHK’ya yazı yazdı: Sinyal var mı yok mu bakılsın

Haberimizden sonra barikatlarda denetim yapan ve sigorta şirketlerine durumu soran Bakanlık, sigortacıların “Burada internet çekmiyor, sinyal alamıyoruz” savunmasıyla karşılaşınca bu kez de BTHK’yı devreye koydu.

Müdürü Gürsel Gürbüz imzasıyla BTHK’ya gönderilen yazıda, sigortacıların POS cihazlarında kullandıkları numaraların hem güncel hem de geçmiş sinyal geçmişlerine bakılmasını istedi.

BTHK’nın araştırması sonrası bölgede herhangi bir sıkıntı olmadığının saptanması durumunda, Bakanlığın sigortacılara karşı nasıl bir tutum takınacağı ve sinyal olduğu halde POS cihazı kullanmayan şirketlerin amacının ne olduğu merak ediliyor.











Başa dön tuşu