EkonomiInstagramKıbrısManşet

Yeltekin: 2 Ekim’de gereve gidiyoruz! Sorumlular; Güzelyurt Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı’dır

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, Güzelyurt Kaymakamlığı Bölge Sular Komitesi çalışanlarının Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının 2 senedir yapılmadığını ve hayat pahalılığı ödeneğinin de maaşlara yansıtılmadığını söyleyerek, 2 Ekim’de greve gideceklerini duyurdu

Yeltekin: 2 senedir yatırımlar yapılmıyor, HP ödeneği verilmiyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Yeltekin, BASS’ın İçişleri Bakanlığı’na bağlı Güzelyurt Kaymakamlığı Bölge Sular Komitesi’nde örgütlü ve yetkili sendika konumunda olduğunu söyleyerek, burada çalışanlar Hayat Pahalılığı ödeneğinin  verilmediğini ve Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının da 2 yıldır yapılmadığını belirtti.

Yeltekin, “Ayrıca çalışanların haklarının korunduğu ve Çalışma Bakanlığı tarafından denetlenen Toplu İş Sözleşmesi partizanlık yapılarak uygulanmamaktadır. Bu konuda yetkili ve denetleyici konumda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyoruz” dedi.

“2 Ekim’de greve gidiyoruz”

Yeltekin ayrıca, “Güzelyurt Bölge Sular Komitesi çalışanları mağdur. 02.10.2023 tarihinden itibaren Güzelyurt Bölge Sular Komitesi tüm iş yerlerinde greve gidiyoruz. Eylem yerimiz İçişleri Bakanlığı önü olacaktır. Bu nedenle Güzelyurt Bölge Sular Komitesi’nde oluşacak mağduriyetlerden sendikamızın sorumlu olmadığını; sorumluların Güzelyurt Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu