InstagramKıbrısSağlıkSürmanşet

Tıp-iş’i Dr. Mülazimoğlu ve Dr. Kneebone temsil etti

Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-iş), ülkedeki kamu hekimlerini temsilen, Fransa‘nın Marsilya şehrinde düzenlenen Avrupa Maaşlı Hekimler Federasyonu’nun (FEMS) Genel Kurulu’na katıldı

Tıp-iş’i Dr. Mülazimoğlu ve Dr. Kneebone temsil etti

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, 29-30 Eylül 2023 tarihlerinde yapılan Genel Kurul’a, Tıp-iş’i Dr. Elşen Mülazimoğlu ve Dr. Enver Kneebone temsil etti.

Genel Kurul’a Avusturya, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Çekya, Hollanda, Portekiz, İspanya, Romanya, Slovenya, Belçika, Bulgaristan, Polonya gibi Avrupa’nın 13 ülkesinden 20’den fazla hekim örgütünün temsilcileri yanında; Avrupa Kıdemli Hastane Hekimleri Birliği -AEMH, Avrupa Sağlık Örgütleri Organizasyonu CEOM, Avrupalı Hekimler Daimî Komitesi CPME, Avrupa Tıp Ögrencileri Birliği EMSA gibi hekim örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Dr. Elşen Mülazimoğlu ve Dr. Enver Kneebone

TIP-İŞ Eylül 2021’de Hırvatistan’da gerçekleştirilen genel kurulda, önceki aday üyelik sürecini başarı ile tamamlayarak, üye ülkeler tarafından yapılan oylama sonucunda FEMS asli üyesi olmaya hak kazanmıştı.
FEMS genel kurulu, yılda iki kez bahar dönemi ve güz dönemi şeklinde, örgüt üyesi ülkelerin ev sahipliğiyle yapılıyor. Eylül 2022’de Girne’de gerçekleşen genel kurulun güz dönemi toplantısı bu yıl Marsilya’da yapıldı.

Toplantıda önce, ülkelerdeki genel durum ve önceki toplantıdan itibaren olan gelişmeler, hekimlerin çalışma şartları ve bunları geliştirmek için yapılanlar konuşuldu. Ardından, yapılabilecek yeni çalışmalar, ülkelerdeki tıp eğitiminin geldiği son noktalar, tıbbın feminizasyonu, emeklilik konusunda ülkeler arasındaki farklılıklar gibi konular konuşuldu. Sonraki toplantılarda yapılacak çalışmalar ve konu başlıkları belirlendi.











Başa dön tuşu