InstagramKıbrısManşetSağlık

Sahte reçete soruşturmasında 7 zanlı tutuksuz yargılanacak

Polisin içinde kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturmasında 4’ü doktor 3’ü eczacı 7 zanlı, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı

Sahte reçete soruşturmasında 7 zanlı tutuksuz yargılanacak

Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada sahte reçete soruşturması kapsamında yürütülen soruşturmada bugün 8 zanlı Mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturma kapsamında ilk tutuklanan 3 doktor G.E, N.P ve M.A ile 3 eczacı S.S, İ.T ve G.V.A ve ikinci etapta tutuklanan doktor F.K bugün çıkarıldıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘nde tutuksuz yargılanmak üzere teminatla serbest bırakıldı.

Zanlıların teminat şartlar; KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları, 50’şer bin TL nakit teminat yatırmaları, yurt dışı yasağı.

Dün Türkeli’de bir çöpte bulunan ve bazı poşetlerde adının yazdığı görülen küpürü kesilmiş ilaçlarla ilgili tutuklanan eczacı H.K‘ya da bugün çıkarıldığı Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde 2 gün tutukluluk verildi.

Soruşturma kapsamında dün yapılan tutulama ile ülke genelinde tutuklu sayısı 20’ye yükselirken, 2 kişiye de dava okunarak serbest bırakılmıştı.

Bugün serbest bırakılan 7 zanlı ile birlikte; tutuklu 13 kişinin yargılandığı davada, 9 kişi de tutuksuz yargılanıyor.











Başa dön tuşu