InstagramKıbrısManşetYaşam

Tel: Bu rant düzeni tüm kıyı ve orman arazilerimizi kaybettiğimiz zaman mı sona erecek?

Yeşil Barış Hareketi Başkanı Feriha Tel ve grubun avukatı Emre Efendi, Kayalar köyünde bulunan ve Orman Dairesi Müdürlüğü ile dönemin Tarım Bakanı tarafından özel bir kişi ve bir inşaat şirketine kiralanan orman arazisiyle ilgili Mahkemeden ara emri aldıklarını duyurdu

Tel: Bu rant düzeni tüm kıyılarımız ve orman arazilerimizi kaybettiğimiz zaman mı sona erecek?

Sosyal medya hesabından fotoğraflar eşliğinde “Orman ve plajların tümü halkındır” başlığıyla açıklama yapan Tel, Kayalar köyünde kıyıda bulunan orman arazilerinin Orman Dairesi Müdürlüğü ve dönemin Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı imzasıyla özel bir kişi ve inşaat şirketine kiralandığı sözleşmeye Mahkemeden “ara emri” aldıklarını duyurdu.

Tel “Gün geçmiyor ki kıyılarımız ve orman arazilerimiz hukuka aykırı bir şekilde idare tarafından kiralanmasın. Bugün bu ara emri ile yapılmaya başlanan inşaat ile denize ve doğamıza yapılan müdahaleleri durdurarak bir nebze de olsa mutlu olsak da; bir diğer taraftan da bu peşkeş ve rant düzeninin ne zaman sona ereceğini sorguluyoruz” dedi, “Tüm kıyılarımız ve orman arazilerimizi kaybettiğimiz zaman mı?” diye sordu.

Efendi: İyi ki bu ülkede Yeşil Barış Hareketi var

Sosyal medya hesabından aynı konu hakkında açıklama yapan Emre Efendi de şunları kaydetti;

“Kayalar-Karşıyaka sınırında olup Karşıyaka toprağı olan orman arazisinin, sahilin, plajın özel bir şirkete kiralanmasına karşı açtığımız dava tahtında Yüksek İdare Mahkemesi’nce ara emri verilmiştir.

Sadece popüler yerler değil, kamu mallarının tümü halkındır. Ve bu mücadele bizlerin yaptığı gibi ülkenin her yerinde verilmelidir.

Emre Efendi-Feriha Tel

Bir yeri korur gözükerek, prim yapmak için mücadele edip başka hiçbir yerde o mücadeleyi vermemek, bilakis tam aksine tavır takınmak, üzülerek belirtirim ki halkı kandırmaktır, çelişkidir, samimiyetsizliktir.

Keza bırakın bizler gibi eylemlilik içinde olmayı, bu konularda tek kelam etmeyip, ne etliye ne sütlüye karışmayıp, aman birilerini, bölgelimi karşıma almayım derdinde olanların da diğer samimiyetsizlerden farkları yoktur.
Biz mücadelemize ülkenin her yerinde devam edeceğiz. Tıpkı bundan önce olduğu gibi. Çünkü tek gailemiz memleket. İyi ki bu ülkede Yeşil Barış Hareketi var, İyi ki Feriha Tel Dogan Sahir ve diğer gönüllüler var”











Başa dön tuşu