InstagramKıbrısManşet

BMBP: Bu dava ifade özgürlüğü hakkına tehdit oluşturan davaların bir örneğidir

Bu Memleket Bizim Platformu (BMBP), Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı gazeteci Ali Kişmir‘in yarın başlayacak olan yargılamasına işaret ederek, bu akşam yapılacak olan “İfade Özgürlüğü Nöbeti” eylemine tüm halkı davet etti

BMBP: Bu dava ifade özgürlüğü hakkına tehdit oluşturan davaların bir örneğidir

Yazılı açıklama yapan BMBP, demokratik bir toplumda ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının, baskıcı denetime tabi tutulmasının veya sansürlenmesinin kabul edilebilir olmadığını söyleyerek, siyasiler başta olmak üzere, kamusal figürlerin, devletin kurum ve kuruluşlarının; siyasi eleştiri ve sorgulamaya doğal olarak daha çok açık olması gerektiğini belirtti.

BMBP açıklamasında, “Bu doğrultuda rahatsız edici, iğrendirici, hoş olmayan, şoka uğratacak ifadelerin dahi korunması, insan hakları bakımından gerekli ve demokratik değerler açısından kilit öneme sahiptir” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle devam etti;

“Hepimiz de bildiği gibi Basın-Sen Başkanı gazeteci Ali Kişmir aleyhine, “Askeri Suç ve Cezalar Yasası” kapsamında soruşturma açılmış ve yargılanma süreci başlatılmıştır. Ali Kişmir’in yargılandığı dava maalesef Kıbrıs’ın kuzeyinde giderek büyüyen ifade özgürlüğü hakkına tehdit oluşturan davaların bir örneğidir.

“BMBP ‘İfade Özgürlüğü Nöbeti‘ eylemine destek verir ve tüm halkı katılmaya çağırır”

Bildiğimiz gibi Ali Kişmir 3 yıl önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kontrolünde ve işletmesinde olan, sivillere kapalı ‘Beyaz Ev‘ isimli bir restoranda Türkiye Cumhuriyeti’nin elçisi Ali Murat Başçeri’nin seçimlere müdahale edilmesi çerçevesinde Ulusal Birlik Partisi’nden bazı milletvekilleriyle yaptığı toplantıdan dolayı bir yazı kaleme almıştı, davaya konu olan da bu yazıydı…

Ali Kişmir’in davası 6 Ekim Cuma günü görüşülmeye başlanacak.

Bu Memleket Bizim Platformu, Ali Kişmir’in yargılanmasını protesto etmek ve demokrasinin temeli olan ifade özgürlüğünü savunmak amacıyla mahkemeler önünde gerçekleşecek ‘İfade Özgürlüğü Nöbeti‘ eylemine destek verir ve tüm halkı katılmaya çağırır.

5 Ekim Perşembe saat 20:00’de başlayacak olan nöbeti, davanın görüşülmeye başlanacağı 6 Ekim Cuma sabahına kadar sürecek.

Gazeteci örgütlerinin açılış konuşmaları ile başlayacak olan ve sanatçıların katılımıyla gece boyunca özgürlük şiirleri ve şarkıları eşliğinde devam edecek olan eyleme tüm halkımızı davet ederiz.











Başa dön tuşu