InstagramKıbrısManşetSiyaset

Arabacıoğlu: Bu tehdit ve baskılara asla boyun eğecek değiliz. Bu da böyle biline!

Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi Sözcüsü Melek Arabacıoğlu, Tam gün eğitim şartlarını yerine getirmeyen Eğitim Bakanlığı’nın, öğleden sonra okulda kalmayan çocuklara “Sizi tam gün eksik yazarız” diye tehdit ettiğini açıkladı

Arabacıoğlu: Kimse sizi ve çocuğunuzu tehdit edemez, korkutamaz, psikolojik baskı yapamaz

Laik Demokratik Eğitim İçin Mücadele Hareketi’nin sosyal medya hesabından açıklama yapan Arabacıoğlu, bugün özellikle Mağusa bölgesinden gelen veli şikayetlerine istinaden bir bilgilendirme yaparak, okul idarelerinin çocukları öğle arası ve öğleden sonra da dahil okulda kalmaya zorlayamayacağını söyledi. Arabacıoğlu velilere, “Sizi tam gün eksik yazarız diye tehdit edemez, korkutamaz, size ve çocuğunuza psikolojik baskı yapamaz” çağrısında bulundu.

Arabacıoğlu, “Yasada böyle bir madde yoktur. Tam gün eğitim şartlarını yerine getirmeyen Bakanlık, okul müdürleri aracılığıyla velilere ve çocuklara psikolojik baskı ve tehditle tam gün eğitimi kabul ettirmek için düğmeye bastı. Biz veliler bu tehdit ve baskılara asla boyun eğecek değiliz. Bu da böyle biline” dedi.











Başa dön tuşu