InstagramKıbrısManşetSağlık

“Sahte reçete” soruşturmasında 2 zanlı daha tutuksuz yargılanmak üzere serbest

Polisin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan zanlı doktor H.U ile zanlı eczacı H.K bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Zanlı doktor H.U ve zanlı eczacı H.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, tahkikat polisi olguları Mahkemeye anlattı; ilgili doktorun kliniğinde ve ilgili eczacının eczanesinde yapılan aramalarda bir çok elektronik belge ve evraka el konulduğunu aktardı.

Polis birçok reçetenin incelendiğini, zanlı eczacı H.K’nın sigorta reçeteleri ile ilgili 6 doktor ile çalıştığını, 2023 Ocak – Ağustos tarihleri arasında bin 917 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini belirterek, bu konuda birçok ifade alındığını ve alınmaya devam edeceğini, zanlı doktor H.U’nun ise toplamda 9 bin 687 reçete yazdığı ve bunların bin 901’ini zanlı eczacı H.K’nın eczanesine yazdığını aktardı.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.











Başa dön tuşu