InstagramKıbrısSağlıkSürmanşetYaşam

“Projenin çıkış noktası; sürdürülebilir bir çevre duyarlığı yaratma ideali”






Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) ve konusunda uzman öğretmenlerle hazırlanan “Bay Kuzi’nin Maceraları” serisinden; “Sıfır Atık, Elektrik ve Hava Kirliliği” başlıkları altındaki dört öykü kitabının ilk iki serisi; çocuklar, okullar ve halkla buluşuyor

“Projenin çıkış noktası; sürdürülebilir bir çevre duyarlığı yaratma ideali”

Bay Kuzi’nin Maceraları kitap serisinin tanıtımı bu akşam Rüstem Kitap Evi’nde saat 18:00’de yapılıyor.

Proje ekibinden yapılan açıklamada projeyle ilgili şunlar kaydedildi;

“Bu projenin çıkış noktası, sürdürülebilir bir çevre duyarlığı yaratma idealidir. Bu ideale ulaşmak adına öncelikle Kıbrıs’ta sonra da tüm dünyada enerjinin daha verimli ve çevreye zarar vermeden kullanılmasına odaklanıldı.

Geleceğe, bir başka deyişle çocuklarımıza yenilenebilir enerji kaynakları, temiz denizler, temiz hava ve yemyeşil bir Kıbrıs bırakma hedefi ve bu değişimin ise ancak temelden gerçekleşeceğine inançla oluşturulan projenin temel vizyonu, çocukların önderliğinde çevre dostu yurttaşlık bilincini oluşturmaktır.

Sürdürülebilir çevre yaratabilmek için eğitim önemli bir süreçtir ve eğitimcilerin rehberliğinde değişim mümkündür. Özellikle de okul türü öğrenmeleri destekleyecek ve eğitimi okulun dışına taşıyacak nitelikli eğitim materyallerinin geliştirilmesi gerekmektedir.

“Kitaplar; eleştirel düşünme sorularıyla desteklendi”

Bu sayede bir devrim olarak nitelendirilebilecek sürdürülebilir çevrede yaşam prensipleri oluşturulabilir. Sözü edilen eğitim materyallerinin başında ise çocuk kitapları gelmektedir.

Çocukların çevre duyarlığına en çok okuyarak ve deneyimleyerek sahip olabilecekleri inancından hareketle bu projede ilkokul düzeyindeki çocuklar için öykü kitapları hazırlanmıştır. Bu projede yazılan öykü kitapları; eleştirel düşünme soruları, öğrenci merkezli etkinlikler ve teknoloji destekli okuma alıştırmalarıyla desteklenmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Talim Terbiye Dairesi ile hazırlanan protokol neticesinde 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılında okullarımızda kaynak kitap olarak kullanılmaya başlayacak öykü kitaplarının; öğretmen kaynakları ve öğrenci etkinliklerinin de içerisinde yer alacağı bir web sitesi de hazırlanmıştır. Bu siteye www.enerjikegitim.org adresinden kolayca ulaşılabilecektir”

Nursal Vahip – Yazar
Yasemin Taneri – Yazar
Yağmur Bayhanlı – İllustrasyon
Remzi Güneralp- Grafik Tasarım
Ahmet Güneyli – Düzelti ve Kitap Danışmanı
Yıldız Ceylangüden – Materyal Hazırlama
Mustafa Yanaroğlu – Sürdürülebilirlik ve Yeşil Teknolojiler Uzmanı
Mustafa Özmert -Özge Yorulmaz– Proje Koordinatörü









Başa dön tuşu