InstagramKıbrısManşetSağlık

Olaylı Mahkeme: Polis basına engel olmaya çalıştı!

Poliste kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturmasında dün tutuklanan, Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) eski Milletvekili, Başbakan ve Meclis Başkanlarından Dr. Sibel Siber ve zanlı eczacı G.K, Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Olaylı Mahkeme!

Özgür Gazete Muhabirleri Kadir Sidal ve Rifat Karaca‘nın takip ettiği davanın görüşüldüğü salona, davayı izlemek için CTP Milletvekilleri Sıla Usar İncirli, Filiz Besim ve birçok CTP’li de girdi. Mahkeme önünde de büyük bir kalabalık oluştu.

Mahkeme Başkanı salonun değiştirilmesini istedi, salon değiştirilirken polis basın mensuplarını içeri almadı. Gazeteciler durumu bildirmek için Yüksek Mahkeme Başkanı‘nı aradı.

Davanın kapalı olmadığı ve basına engel olunamayacağı polise anlatılmaya çalışılsa da polis Özgür Gazete Muhabiri Rifat Karaca’nın çektiği fotoğrafları dahi sildirdi, “Fotoğraf çekilmeyecek talimatı” aldığını söyledi.

Polis: 18 sahte reçete tespit edildi, küpürü kesilmiş ilaçlar bulundu

Tahkikat polisi Mehmet Mannaş Mahkemede verdiği beyanda; 13 Eylül’de başlatılan soruşturma kapsamında zanlı Dr. Sibel Siber ve eczacı G.K‘nin “Resmi evrak sahteleme“, “Sahtelenmiş resmi evrakı tedavüle sürme” ve “Sahtekârlıkla para ve mal temini” suçlarından 12 Ekim’de tutuklandıklarını kaydetti.

Polis, zanlı eczacı G.K‘nin, Ocak-Ağustos döneminde 2 bin 537, sadece Ağustos ayında ise 313 reçeteyi  Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve bunlardan 18‘inin sahte olduğunun tespit edildiğini kaydetti.

Eczanede arama yapıldığını aktaran polis, bilgisayar ve telefon gibi elektronik cihazlara el konulduğunu ve eczanede 130 küpürü kesilmiş ilaç bulunduğunu, eczacı G.K ise bunların tarihi geçmiş ilaçlar olduğunu savunduğunu belirtti.

Polis: Siber ihtiyaçlı insanlara reçete yazdığını ve reçete başı pul parası olarak 20-25 TL aldığını belirtti

Polis, Dr. Sibel Siber‘in ise Ağustos ayında G.K‘nın eczanesine 143 reçete yazdığını, Ocak-Ağustos döneminde ise toplam 2 bin 745 reçete yazdığını, bunların bin 388‘ini de G.K‘nın eczanesine yazdığını kaydetti.

Siber’in kliniğinin arandığını, bilgisayar ve telefonunun da incelenmek üzere alındığını aktaran polis, Siber’in gönüllü ifadesinde 13 reçeteyi “imkanı olmayan insanlara yazdığını” kabul ettiğini ve reçete başına da 20-25 TL arası evrak/pul parası aldığını söylediğini belirtti.

Polis ayrıca alınan ifadelerde bir kişinin Dr. Siber’e muayene olduğunu söylediğini, 6 kişinin ise hiç muayene olmadığını söylediğini anlattı.

Mahkeme her iki zanlıya da 3’er gün tutukluluk verdi.

Haber: Pınar Barut&Kadir Sidal
Fotoğraflar: Rifat Karaca











Başa dön tuşu