EkonomiInstagramKıbrısManşet

KTEZO: 200 kişilik heyette esnaf ve zanaatkârlara yer yok!

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO), “Kıbrıs Tanıtım Etkinliği” nedeniyle hükümet ve Cumhurbaşkanlığı’nın Azerbaycan‘ın başkenti Bakü‘ye gittiği 200 kişilik heyetin içinde kendilerine yer olmadığını açıkladı

KTEZO: 200 kişilik heyette esnaf ve zanaatkârlara yer yok!

Yazılı açıklama yapan KTEZO, ‘KKTC’nin 200 kişi ile ‘Azerbeycana çıkartma’ yaptığını; paylaşıma sokulan ve ne anlama geldiği belirsiz “3 millet, tek devlet” pankartı ile öğrenndiklerini belirterek, “Bu nedir?” diye hayretler içinde kaldıklarını ve ardından basında çıkan haberlerle KTEZO yönetici ve üyelerinin heyette yer almamasının bilgisini edinerek, bunun onurunu yaşadıklarını kaydetti.

KTEZO açıklamasında, “Belliki organizatörler tarafından bir tek KTEZO ‘vebalı’ kategorisi içine alındı. Daha da ilginci; her gün mesai yaptığımız, iş birliği içinde olduğumuz, dayanışma örgütlediğimiz muhattaplarımız; bu konuyla ilgili herhangi bir bilgiyi ‘kulağımıza üfleme’ nezaketini göstermediler” dedi.

“Bu ‘çıkartma’ için kaynak yaratanların, sorunların çözümü için mazaret üretmeye devam etmeleri hepimiz adına bir utanç olacaktır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Bu gizli ve kapalı kapılar arkasında yapılan organizasyonun tek bir izahı vardır; o da yapılan bu organizasyonla ilgili içten içe duyulan inançsızlıktır. Ancak ne fayda.

İşletmelerin neredeyse yüzde 90’ını bünyesinde bulunduran, aldığı sorumluluklarla, üstlendiği riskler ve yaptıkları ile bilinen bir topluluğun temsilcilerini bilinçli veya bilinçsiz dışlamaya çalışmanın başka türlü izahı olamaz!

Bizler de zaten işimizin başında olmaya, ülkemiz ve toplumumuz için sorumluluklarımızı yerine getirmeye ve yoğun bir şekilde mesai yapmaya devam ediyoruz.

Dolayısı ile bu saatten sonra katılanlara ve başı çekenlere bizim tarafımızdan hayırlı olsun demek düşer(!)

Herşey ve ne yaptıkları bir yana, kuracakları bağlantı ve yapacakları iş birliklerinin ülkeye hayırlı olmasını diliyoruz(!)

Bir şey daha söylemek gerekirse; Sıkıntıların her türlüsü ülkeyi kasıp kavururken, bu ‘çıkartma’ için kaynak yaratanların ve buna ortak olanların, bu saatten sonra sorunların çözümü için mazaret üretmeye devam etmeleri hepimiz adına bir utanç olacaktır”











Başa dön tuşu