InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Meclis’tesiniz ama tutanaklara bile ya bakmıyorsunuz ya da işinize gelmiyor

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Bakanlar Kurulu‘nda alınan limanların özelleştirilmesi kararının Özelleştirme Yasası altında alındığını ancak bu kararın Kamu İhale Yasası altında alınması gerektiğini söyleyerek, alınan kararın hukuka aykırı olduğunu belirtti

Özersay: Limanların özelleştirilmesi kararı hukuka aykırıdır

Sosyal medya hesabından “Limanların özelleştirilmesi kararı hukuka aykırıdır” başlıklı bir açıklama yapan Özersay, limanların özelleştirilmesi için alınan Bakanlar Kurulu kararını yasalara aykırı olduğunu, yanlış hukuki bir zemine dayandırıldığını söyledi ve Bakanlar Kurulu’nun kararında özelleştirmenin Özelleştirme Yasası altında yapılmasına karar verdiğini hatırlattı.

Özersay, “Oysa bu kararın Kamu İhale Yasası altında yapılması gerekirdi. Belli ki yasaların kapsamından haberdar değiller. Meclis’tesiniz ama Meclis tutanaklarına bile ya bakmıyorsunuz ya da işinize gelmiyor.
Aşağıdaki tutanaktan da görülebileceği üzere ‘özelleştirme maksatlarıyla yapılacak ihalelerin de Kamu İhale Yasası’na tabi olması amacıyla’ Genel Kurul toplantısında ‘oy birliği’ ile değişiklik yapılmıştır” dedi.











Başa dön tuşu