InstagramKıbrısManşet

Soruşturmanın seyrini değiştirecek fotoğraf!

Gazetemizin, geçtiğimiz yıl gündeme getirdiği Polis Genel Müdürlüğü (PGM) içinde yürütülen sözde FETÖ soruşturmaları sürecinde oluşturulduğu düşünülen “Eniştemi Kurtardın” listesi haberinde yer alan ilgili polis ve askerlerin, meyhanede aynı masada yer aldıkları bu fotoğraf soruşturmanın seyrini değiştirecek

Düğüm yıllardır çözülemiyor

PGM tarafından kurulan Özel Soruşturma Birimi’yle 2016 yılında KKTC Polisi içinde başlatılan ve 2017 yılında sulandırılarak; polislerin kendi içinde “rakip eleme alanına” dönüştüğü ve Ahmet Soyalan döneminde de kişisel hırslara kurban edilerek tamamen amacından saptırılan sözde FETÖ soruşturmalarının düğümü hala çözülemiyor.

2016 yılından bu yana tek bir yargılamanın yapılmaması, havada uçuşan ve bazılarının da sümenaltı edildiğinin söylendiği onlarca kişilik isim listeleri bir yana, hedefe oturtulan ve FETÖ kaynaklı suç isnad edilemeyince de absürt gerekçelerle açığa alınıp iki yıldır yargılanmayı bekleyen 3 üst düzey polis mensubunun durumu; aslında oynanılan oyunun birer göstergesi halinde.

“Eniştemi Kurtardın” listesi

Eniştemi Kurtardın” listesi de işte tam bu noktada PGM içinde yüksek perdeden dillendirilmeye başlanmış ve gazetemiz de konuyu geçtiğimiz yıl manşetten gündeme taşımıştı.

Terfilerine ve yükselmelerine kesin gözüyle bakılan ve şimdilerde yargılanmayı bekleyen Doktora ve Masterli polis mensuplarının adlarının da içine çekildiği listelerin oluşturulma sürecinde; soruşturma biriminin başında olan bazı polislerin bazı askerlerle olan kişisel yakın ilişkisi de göze çarpan en dikkat çekici detaylardan biriydi.

Hatta hala geçerliliğini koruyan bir iddiaya göre de Özel Soruşturma Birimi’nde görevli olan bazı polis mensuplarının zaman içinde birimden çıkarılması; bu polislerin birçok FETÖ bağlantılı polisi tespit etmeleriydi.

Soruşturmada görevli olan bu polisler, Türkiye’de FETÖ toplantılarına katılan polisleri; video ve fotoğraflarla belgelemişti.

Bu isimlerin arasında çok tanıdık bir polisin olduğu da ısrarla üzerinde durulan bir diğer konu olmuştu.

Yüzbaşının eniştesi: Polis mensubu O.S

İddialara göre; soruşturma biriminden çıkarılan polislerin, FETÖ bağlantısını tespit ettikleri polis mensuplarından biri de O.S idi. O.S’yi önemli kılan ise Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı‘nın (GKK) Hukuk Müşaviri olan Yüzbaşı A.E’nin kız kardeşiyle evli olması yani A.E‘nin eniştesi olmasıydı.

Buna göre Yüzbaşı A.E, Özel Soruşturma Birimi’nin başındaki polis mensubu E.A‘dan, “O.S’nin isminin dosyadan çıkarılmasıyla” ilgili yardım istemişti.

E.A ise soruşturmada görevli polis mensubu N.K.B‘ye, O.S‘nin ismini çıkarmasını söylemiş ancak N.K.B bu talebi “Böyle bir işlem yapmam, dosyasını kapatmam” diyerek reddetmişti.

N.K.B kısa süre içinde hiçbir gerekçe gösterilmeden Özel Soruşturma Birimi’nden çıkarılmış ve dosyadan el çektirilmişti.

Meyhane masasında bir arada!

İşte tüm bu iddiaların içindeki bu isimlerin; bir meyhanede aynı masada olduğu bu samimi fotoğraf; tam da bu noktada soruşturmanın seyrini değiştirecek bir ilişkiler ağının göstergesi olarak ortaya çıktı.

Fotoğrafta; FETÖ soruşturması dosyasında adı bulunan bir polis (O.S), o polisin adını dosyadan sildirmek isteyen Yüzbaşı eniştesi (A.E), O.S‘nin adını soyadan silen diğer bir polis (E.A) ve E.A‘nın talimatını dinlemeyip O.S‘nin adını dosyadan silmediği için soruşturmadan uzaklaştırılan N.K.B‘nin bir arada olduğu görülüyor.

Fotoğraf; O.S‘nin dosyadan adının silinmesinden ve 3 üst düzey polis mensubunun adlarının dosyaya eklenip açığa alınmalarından kısa süre öncesine ait.

Listeler istenildiği gibi hazırlandı

O dönem soruşturma birimin başında olan polis E.A; iddiaya göre bir diğer polis H.Ç ile birlikte O.S‘nin adını FETÖ listesinden çıkarmış ve böylelikle Yüzbaşı A.E‘nin eniştesi O.S, dosya PGM Müdürü ve GKK’ya gitmeden aklanmıştı.

Eniştesini FETÖ soruşturmasından çıkarmayı başaran Yüzbaşı, polislere olan borcunu da yine FETÖ soruşturması üzerinden ödemiş ve dosya; polis E.A ve H.Ç‘nin istediği isimler eklenerek, dönemin PGM Müdürü Ahmet Soyalan ve GKK Komutanı Zorlu Topaloğlu‘na iletilmişti.

Bu polisler ve Soyalan hala sorumlu tutulmadı

Hukuk Müşaviri Yüzbaşı’sının getirdiği bilgilere güvenen Topaloğlu, bugün hala düğümü çözülemeyen yüzlerce kişilik listelere onay vermiş, absürt suçlamalarla açığa alınarak yargılanmayı bekleyen polislerin isimlerini onaylamış hatta açığa alınmaları nedeniyle Savcılığa elinde baklavayla tebrik ziyaretine bile gitmişti.

Suçlanan polis mensupları ise görevlerinden uzak bırakılarak, mahkeme ve soruşturma süreçleriyle yıpratılmaya; yıllardır sürüncemede bırakılan, delilsiz suçlanan birçok polisin olduğu boş bir dosyaya dönen FETÖ soruşturmasının tamamı da sulandırılmaya ve sonuçsuz kalmaya devam ediyor.

Fotoğrafta bulunan polislerle birlikte; Yüzbaşı ve Soyalan ise hala yaşananlardan dolayı resmi olarak soruşturmaya tabi tutulmuş değil.

Pınar Barut/Özel Haber

Aşağıda sırasıyla bu konuyla ilgili yaptığımız araştırma haberlerini paylaşıyoruz;

II.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

III.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

IV.BÖLÜM İÇİN TIKLAYINIZ

15 KASIM 2022 TARİHLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ

22 EYLÜL TARİHLİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ

Ayrıca bakınız; 

Manşet haberin tüm detayları için TIKLAYINIZ











Başa dön tuşu