InstagramKıbrısManşetSiyaset

Şenkul: Tartışma ve kavga olsa da kimsenin birbirine yabancı olmadığı günleri özledik

Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, dün meclis toplantılarında “kimilerinin sevineceği kimilerinin de çok hoşuna gitmeyeceği bir karar aldıklarını belirterek, “Hirondel” olarak bilinen meydanın isminin artık “Rauf Raif Denktaş Meydanı” olduğunu duyurdu

Şenkul: Kimileri sevinecek, kimilerinin de çok hoşun gitmeyecek

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şenkul, dün akşam meclis toplantısında geçmiş dönemde alınan kararın uygulanmasını oy birliği ile onayladıklarını söyleyerek, Hirondel olarak bilinen ama adres kayıtlarında isimsiz görülen meydanın isminin artık “Rauf Raif Denktaş Meydanı” olduğunu belirtti.

Şenkul, “En kısa sürede gerekli dairelere resmî yazılar gönderilerek alınan kararının adres ve harita bilgilerine işlenmesi sağlanacaktır. Bu karara sevinenler olacağı gibi çok hoşuna gitmeyenler de olacaktır ama geçmişte kalan o sert tartışmalı günler bile bugün içinde bulunduğumuz koşullardan çok daha samimi, çok saha mertçe ve çok daha ‘bizi’ içerirdi” dedi.

“Girne’yi bir bütün olarak kabullenmeyi ve sevmeyi ilke edindik”

O birlikteliği, tartışma ve kavga olsa da kimsenin birbirine yabancı olmadığı günleri özlediklerini söyleyen Şenkul, “Biz daha seçilmeden Girne’yi bir bütün olarak kabullenmeyi ve sevmeyi ilke edindik, işte bu sebeple de her fırsatta; Biz Birlikte Girne’yiz diyoruz” ifadelerini kullandı.

Şenkul, “Bu karar vesilesi ile kentimizin birçok noktasında isimlerini görmekten mutluluk duyduğumuz; Ziya Rızkı, Naci Talat, Dr. Fazıl Küçük, A. Mithat Berberoğlu, Salih Miroğlu, Mustafa Çağatay, Osman Örek ve şimdi de Rauf Raif Denktaş’ı saygı ile anıyoruz” dedi.











Başa dön tuşu